Mozzarella gemarineerd in olie met tomaat en basilicum

We houden het nog even zomers met deze gemarineerde mozzarella in olie met tomaat en basilicum. Alleen voor het oog zou je dit wel willen maken! Het ziet er prachtig uit en je kunt de pot zó op tafel zetten, zodat iedereen iets kan opscheppen. Lekker als antipasti met een stukje brood of bruschetta, maar ook heerlijk in een salade. De olie gebruik je dan meteen als dressing.

Als smaakmaker koos ik om te beginnen voor zongedroogde tomaten en natuurlijk basilicum, met daarbij nog verse tomaat en citroen. Dit is een voorbeeld, gebruik vooral wat je zelf het lekkerste vindt! De smaken laat je minimaal 24 uur intrekken. Heb je geen zongedroogde tomaten in huis dan kun je ook prima verse tomaatjes gebruiken, denk hierbij aan de veelkleurige snacktomaten. Dat ziet er ook meteen heel feestelijk uit.

Deze mozzarella gemarineerd in olie met tomaat en basilicum is heerlijk als antipasti met bruschetta of als smaakmaker in een goed gevulde salade. 

#recept #mozzarella #gemarineerd #makkelijk #homemade #salade #antipasti
Deze mozzarella gemarineerd in olie met tomaat en basilicum is heerlijk als antipasti met bruschetta of als smaakmaker in een goed gevulde salade. 
#recept #mozzarella #gemarineerd #makkelijk #homemade #salade #antipasti


Nog een tip

Als de pot een dag gestaan heeft, is de basilicum wat donkerder van kleur geworden. Dat smaakt dan nog prima, maar ziet er iets minder mooi uit. Wat je dan kunt doen is de basilicumblaadjes aan de tak laten en deze in zijn geheel tussen de mozzarella steken. Vóór het serveren verwijder je dan de tak en voegt nog wat verse basilicumblaadjes toe.


Recept Mozzarella gemarineerd in olie met tomaat en basilicum

Hartig
voor 2-4 personen
Voorbereiden:
5 min.
Bereiden:
15 min.
Totale tijd:
1 dag

Ingrediënten

  • ca. 250 g mini mozzarella
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 1 tomaat of 5 snacktomaatjes
  • 2 takjes basilicum
  • een stukje citroenschil (of zeste)
  • evt. handje zwarte olijven
  • goede olijfolie

En verder

  • een glazen pot met sluitend deksel

Bereiding

Steriliseer de glazen pot: plaats de pot in een bak (afwasteil), breng water aan de kook en giet dit in de pot en het deksel. Laat staan tot gebruik. Of was de pot in de vaatwasser, dat is ook prima.

Laat de mozzarella in een zeef uitlekken.

Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes. Halveer de tomaat en verwijder de pitjes met een lepeltje. Snijd de tomaat in reepjes. Gebruik je snacktomaten, dan kun je deze halveren of in vieren snijden. Trek met een zesteur zestes van de citroen of snijd de citroenschil (zonder wit) in heel smalle reepjes.

Droog de pot en vul deze met de mozzarella en tomaat. Doe de citroenschil erbij en schep heel voorzichtig om. Steek één basilicumtak ertussen. Vul nu de pot met de olijfolie tot de mozzarella onder staat en sluit de pot af met het deksel.

Zet weg op een koele donkere plaats (niet in de koelkast).

De volgende dag verwijder je de tak basilicum en voeg je wat losse basilicumblaadjes toe.

TIP: Houd je nog wat van de heerlijk smaakvolle olie over, gebruik deze dan in een salade.

Pin de foto van de Mozzarella gemarineerd in olie met tomaat en basilicum

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Deze mozzarella gemarineerd in olie met tomaat en basilicum is heerlijk als antipasti met bruschetta of als smaakmaker in een goed gevulde salade. 
#recept #mozzarella #gemarineerd #makkelijk #homemade #salade #antipasti

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s