Een kruidige dip van roomkaas met bosui en knoflook is heerlijk als broodbeleg, maar doet het natuurlijk ook prima op een toastje. Omdat ik geen vlees meer eet op mijn brood, wil je wel eens iets anders da een plakje kaas. Er lag een pakje Monchou in mijn koelkast te wachten op een taartje, maar dat kwam er maar steeds niet van. Met de smaak van Boursin in mijn hoofd, bedacht ik dat ik de Monchou ook voor een hartige dip zou kunnen gebruiken.
Het is bijzonder goed gelukt – al zeg ik het zelf – en dat met maar 5 ingrediënten. Ik gebruikte bosui en een mespuntje knoflook als smaakmakers, hierdoor is de smaak niet té uitgesproken. Lekker voor in de lunchtrommel. Want als broodbeleg met komkommer of tomaat is dit een prima vegetarisch alternatief voor de boterham met paté. 😉

Monchou is redelijk lang houdbaar in de koelkast, dus handig om achter de hand te hebben als je zin heb in iets anders voor op je brood of last minute iets wilt maken voor op een toastje. Ik ga straks weer een pakje kopen en eens een andere smaakcombinatie bedenken.
Recept Dip van roomkaas met bosui
Dip / broodbeleg voor 1 schaaltje | ||
Voorbereiden: 5 min. | Bereiden: 5 min. | Totale tijd: 30-45 min. |
Ingrediënten
- 100 g Monchou roomkaas
- 1 el (Griekse) yoghurt
- 2 bosui
- 1 mespunt geraspte knoflook
- Peper en zout
Bereiding
Laat voordat je begint de roomkaas op kamertemperatuur komen dan kun je hem beter verwerken.

Was de bosui en snijd de groene holle stengels eraf. Snijd die in ringetjes, houdt de helft apart (voor garnering) en snijd de rest fijn. Snijd het wit in de lengte in repen en snijd ook dit vervolgens fijn.
Meng de fijngesneden bosui en de geraspte knoflook met de monchou en yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken zeker een kwartiertje op elkaar inwerken en proef of er nog iets nodig is. Garneer voor het serveren met de achtergehouden bosui.
Lekker op een toastje maar zeker ook als beleg op brood of stokbrood met tomaat en komkommer.
Bewaar wat je overhoudt in de koelkast en laat voor gebruik weer op kamertemperatuur komen, zodat de dip smeerbaar wordt.
Pin deze foto van de Roomkaas met bosui en knoflook
Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

De holle groene stengels zijn juist erg smakelijk . Waarom.weggoiien .
Dit begrijp ik niet zo goed,
LikeLike
Hoi Karin,
Nee, dit gooi ik niet weg hoor! De helft snijd ik klein en meng onder de roomkaas, de andere helft gebruik ik als garnering. Het staat er misschien niet duidelijk genoeg, zal het even aanpassen.
Groetjes, Anja
LikeLike