Dessertsaus van rode bessen

Met de laatste rode bessen (of aalbessen) maak je de lekkerste dessertsaus makkelijk zelf. Als ik al iets van fruit in de tuin zou willen of kunnen zetten, dan zou ik denk ik kiezen voor rode bessen. Ik hou van de zoetzure smaak, je kunt ze bijna niet zonder suiker eten. Je maakt er deze lekkere dessertsaus mee, of gebruik ze samen met ander zomerfruit. Het zuurtje van de rode bessen geeft net wat extra pit aan aardbeien of blauwe bessen.
De saus maakt van elk dessert, of dat nu yoghurt is of ijs, een feestje!

Met zomerfruit maak je de lekkerste dessertsaus, zoals deze van rode bessen. Makkelijk, snel en zonder toevoegingen. Deze saus maakt van elk dessert - yoghurt of ijs - een feestje!

#recept #zoet #dessertsaus #zomerfruit #rodebessen #dessert #makkelijk

Smaken verschillen

Voor dit receptje ben ik uitgegaan van mijn smaak en heb ongeveer 150 gram suiker toegevoegd. Proef aan het einde van de kooktijd even of je het niet te zuur vindt. Laat een druppel op een koud bordje vallen (proef niet zo uit de pan, veel te heet!) en probeer. Te zuur? Doe er dan gerust nog wat suiker bij.

Heb je nog bramen in huis, probeer dan eens dit recept voor bramensiroop, ook heel lekker!

Recept Dessertsaus van rode bessen

Dessertsaus
voor 1 pot
Voorbereiden:
10 min.
Bereiden:
30 min.
Totale tijd:
40 min.

Ingrediënten

  • ca. 300 g rode bessen
  • 150-200 g suiker
  • 1 weckglas (of jampot) met deksel gesteriliseerd

Bereiding

Steriliseer eventueel de pot en het deksel: plaats deze in een pan en giet er kokend water in tot de pot helemaal onderstaat. Laat staan tot gebruik. Je kunt de pot en het deksel ook de avond tevoren in de vaatwasser zetten.

Was de bessen en ris ze van de takjes. Dit gaat het makkelijkst met een vork.

Met zomerfruit maak je de lekkerste dessertsaus, zoals deze van rode bessen. Makkelijk, snel en zonder toevoegingen. Deze saus maakt van elk dessert - yoghurt of ijs - een feestje! #recept #zoet #dessertsaus #zomerfruit #rodebessen #dessert #makkelijk

Zet de bessen op in een pan, voeg de suiker toe en breng heel langzaam aan de kook. De bessen laten hun vocht los en hiermee lost dan ook de suiker op. Laat zachtjes inkoken tot ongeveer 2/3 van de hoeveelheid.

Met zomerfruit maak je de lekkerste dessertsaus, zoals deze van rode bessen. Makkelijk, snel en zonder toevoegingen. Deze saus maakt van elk dessert - yoghurt of ijs - een feestje! #recept #zoet #dessertsaus #zomerfruit #rodebessen #dessert #makkelijk

Laat even afkoelen. Haal de jampot en het deksel uit de pan, laat even uitlekken. Giet voorzichtig de dessertsaus in de jampot, gebruik eventueel een trechter. Draai het deksel erop en laat buiten de koelkast afkoelen. Bewaar de saus daarna in de koelkast. Hij blijft zeker 2-3 weken goed. Gebruik wel een schone lepel als je de saus toevoegt aan je dessert.

TIP: Heb je een hekel aan de pitjes, dan kun je de saus eventueel ook eerst zeven.

Pin de foto van de Dessertsaus van rode bessen

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Met zomerfruit maak je de lekkerste dessertsaus, zoals deze van rode bessen. Makkelijk, snel en zonder toevoegingen. Deze saus maakt van elk dessert - yoghurt of ijs - een feestje!

#recept #zoet #dessertsaus #zomerfruit #rodebessen #dessert #makkelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s