Pompoen gevuld met champignons en linzen

Het is alweer herfst, een van mijn favoriete seizoenen. Ik hou van het verkleuren van de bladeren, de mistflarden die in de ochtend over de velden hangen en de paddenstoelen die weer opduiken in het bos. Dan mag een recept met pompoen wel weer, toch? Tijd voor iets feestelijks om de herfst te vieren, zoals deze pompoen gevuld met champignons en linzen.

Pompoen met een vulling van champignons en linzen. Een feestelijk hoofdgerecht om de herfst te vieren. Heerlijk met romige aardappelpuree en een frisse salade. 

#recept #pompoen #herfst #vegan #makkelijk
Pompoen met een vulling van champignons en linzen. Een feestelijk hoofdgerecht om de herfst te vieren. Heerlijk met romige aardappelpuree en een frisse salade. 

#recept #pompoen #herfst #vegan #makkelijk

Echt niet moeilijk om te maken

Heerlijk! Bovendien echt niet ingewikkeld om te maken. Wat je wel nodig hebt is een groot en scherp mes om de bovenkant van de pompoen af te snijden. Vervolgens uithollen en bakken in de oven met je favoriete specerijenmix. De vulling maak je apart en schep je in de pompoen. Garneer deze dan eventueel met pangrattato, dat is lekker. Serveer op een mooie schaal met romige aardappelpuree of pommes duchesse en een frisse salade.


Recept Pompoen gevuld met champignons en linzen

Hoofdgerecht
voor 2 personen
Voorbereiden:
30 min.
Bereiden:
40 min.
Totale tijd:
70 min.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • ½ flespompoen (het bolle deel)
  • 1 tl za’atar (of andere specerijen)
  • Peper en zout
  • Olie

Voor de vulling

  • 250 g kastanjechampignons
  • ½ blikje bruine linzen
  • 5 gedroogde tomaten op olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 lente-ui
  • Olie om in te bakken
  • Peper en zout
  • Verse kruiden, bijv. peterselie, citroenmelisse of munt

OOK NODIG

  • Bakplaat

Bereiding

Verwarm de oven voor op 230oC (of 210oC hetelucht).

Schep met een lepel de pitten uit de pompoen. Borstel de buitenkant schoon onder de kraan, dan hoef je de pompoen niet te schillen.
Meng 1 eetlepel olie met de specerijenmix en peper en zout en kwast hiermee de buiten- en binnenkant van de pompoen in.

Zet de pompoen op een bakblik en bak ongeveer een half uur in de oven  tot hij gaar is. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de pompoen. Controleer na 30 minuten de garing en laat eventueel nog iets langer staan. Hij mag nog wat bite hebben.

Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Snijd de tomaatjes in repen, de lente-ui in ringetjes. Hak de knoflook fijn. Spoel de linzen af en laat uitlekken.

Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de champignons op redelijk hoog vuur tot ze goed bruin van kleur zijn en het vocht is verdampt. Voeg de fijngehakte knoflook toe, verlaag de temperatuur en laat de knoflook mee bakken.

Voeg nu de tomaatjes en de linzen toe en laat alles goed doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm tot de pompoen gaar is en voeg op het laatste moment de lente-ui toe.

Haal de pompoen uit de oven en plaats op een bord. Schep de vulling in de pompoen en garneer met verse kruiden en pangrattato.

TIPS:
Heb je nog wat geroosterde pompoen, voeg dit dan toe aan het champignonmengsel. Liefhebbers kunnen ook blokjes feta door de champignons mengen of geef ze apart erbij.

Pin deze foto van de Pompoen gevuld met champignons en linzen

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Pompoen met een vulling van champignons en linzen. Een feestelijk hoofdgerecht om de herfst te vieren. Heerlijk met romige aardappelpuree en een frisse salade. 

#recept #pompoen #herfst #vegan #makkelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s