Labneh met kruidige topping

Labneh is een oosterse dip en wordt gemaakt van yoghurt die je laat uitlekken. Het lijkt op hangop, maar dan in een hartige versie. Aan labneh wordt namelijk zout toegevoegd. Door de labneh te garneren met een kruidige topping wordt het een heerlijk voorgerechtje, of onderdeel van een borrelplank. Serveer met een lekker stukje brood of een toastje. Succes verzekerd!

Labne is een oosterse dip en wordt gemaakt van yoghurt die je laat uitlekken. Door de labne te garneren met een kruidige topping wordt het een heerlijk voorgerechtje, of onderdeel van een borrelplank. 
#recept #labne #dip #borrelplank
Labne is een oosterse dip en wordt gemaakt van yoghurt die je laat uitlekken. Door de labne te garneren met een kruidige topping wordt het een heerlijk voorgerechtje, of onderdeel van een borrelplank. 
#recept #labne #dip #borrelplank


Ik gebruikte zelf gemaakte za’atar als topping, een heerlijke kruidige mix van tijm en oregano waar ook sesam en knoflook aan toegevoegd wordt. Heb je dit niet in huis, denk dan eens aan baharat, ook erg lekker. Ben je niet van het pittige, laat dan de chilivlokken achterwege.

Labneh op olijfolie

Al eerder maakte ik labneh, maar dan als balletjes die je bewaart in olijfolie. Door de labneh zeker 48 uur te laten uitlekken, wordt deze steviger en kun je er balletjes van draaien. De smaak is iets steviger en lijkt meer op kaas. Lekker om van een kruidig jasje te voorzien! Kijk hier voor het recept.

Recept Labneh met kruidige topping

Dip
voor ca. 4 personen
Voorbereiden:
10 min.
Bereiden:
5 min.
Totale tijd:
12-24 uur

Ingrediënten

  • 500 ml Griekse yoghurt
  • ¼ tl zout
  • olijfolie
  • verse muntblaadjes
  • za’atar
  • hazelnoten
  • evt. chilivlokken

OOK NODIG

  • Kaasdoek of theedoek

Bereiding

Spoel het kaasdoek of de theedoek in water, zodat eventuele geurtjes van wasmiddel verdwijnen.

Meng de yoghurt met het zout en schep de yoghurt in de vochtige doek. Bind de doek dicht met een touwtje en hang hem op. Het handigste is om dit bijvoorbeeld boven de spoelbak van het aanrecht of aan een kastje. Zet er een kom onder voor het opvangen van het uitgelekte vocht.

Laat ongeveer 12-24 uur uitlekken. De duur hangt een beetje af van de dikte die je wilt voor de dip.
Bewaar de labneh in een schoon afsluitbaar bakje in de koelkast. Laat voor gebruik weer op kamertemperatuur komen.

Serveren:
Schep de labneh in een schaaltje, draai er met de achterkant van een lepel een spiraal in. Giet een sliert lekkere olijfolie erover en naar smaak za’atar en evt. chilivlokken. Hak de hazelnoten grof, snijd de muntblaadjes fijn en strooi er over.

Lekker met toastjes, stokbrood of bruschetta.

Pin de foto van de Labneh met kruidige topping

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Labne is een oosterse dip en wordt gemaakt van yoghurt die je laat uitlekken. Door de labne te garneren met een kruidige topping wordt het een heerlijk voorgerechtje, of onderdeel van een borrelplank. 
#recept #labne #dip #borrelplank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s