Cake met Maltesers en vanilleglazuur

De Maltesers had ik al enkele maanden in huis om er een cake mee te bakken. Liefst een grote met veel versiersels en zo. Na een maandje was de eerste zak leeg en had ik er nog één over ;-). Met de corona-toestanden was het helaas niet mogelijk om een feestje te vieren, dus cake bakken voor een grote groep zat er niet in. Dan toch maar een kleine variant, je mag jezelf tenslotte ook wel eens verwennen! Het resultaat is deze cake met Maltesers en vanilleglazuur. En ook al is het maar een mini-cake, hij was gelukkig heel lekker! De ricotta in het beslag geeft de cake een rijke textuur en dat is heerlijk.

Deze cake krijgt een extra feestelijk tintje door de Maltesers en het vanilleglazuur. De Maltesers worden ook aan het beslag toegevoegd en meegebakken. 

#recept #cake #cakebakken #Maltesercake #glazuur

Ik had te weinig beslag om de vorm voldoende te vullen, normaal vul je een vorm tot twee derde met het beslag. Daarom heb ik het recept iets aangepast. Je cake zal dus, als het goed is, iets hoger worden.

Met de foodybox kreeg ik een pot glazuur van Simply Create. Deze is kant en klaar en hoef je enkel te verwarmen. Dit kan in de magnetron, maar heb je die niet zet dan de pot in een kom heet water. Maak je liever zelf glazuur, dat kan natuurlijk ook prima (klik voor het basisrecept).

Recept Cake met Maltesers en vanilleglazuur

Gebak
voor 1 cake
Voorbereiden:
20 min.
Bereiden:
70 min.
Totale tijd:
2 uur

Ingrediënten

 • 150 g suiker
 • 150 g roomboter
 • 3 eieren
 • 150 g ricotta
 • 175 g zelfrijzend bakmeel
 • 1 tl vanillesuiker
 • snufje zout
 • ca. 150 g Maltesers
 • vanilleglazuur (bijv. van Simply Create)

En verder

 • mixer of keukenmachine
 • klein cakeblik (ca. 11×26 cm)
 • evt. bakpapier

Bereiding

Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen.

Verwarm de oven voor op 180oC (160oC hetelucht).

Vet de cakevorm goed in met boter en stuif er een beetje bloem over. Klop het teveel er uit. Je kunt eventueel ook bakpapier gebruiken om de vorm mee te bekleden.

Klop de suiker en vanillesuiker met de roomboter schuimig. Mix er vervolgens één voor één de eieren door en voeg het volgende ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen.

Meng de ricotta door het beslag.

Zeef het meel met het zout en voeg in gedeelten toe aan het beslag. Schep rustig om met een spatel en niet met de mixer omdat je anders alle lucht uit het beslag slaat.

Deze cake krijgt een extra feestelijk tintje door de Maltesers en het vanilleglazuur. De Maltesers worden ook aan het beslag toegevoegd en meegebakken. 

#recept #cake #cakebakken #Maltesercake #glazuur

Schep een derde deel van het beslag in het cakeblik, strijk glad en verdeel er Maltesers over. Herhaal dit nog eens en eindig met een laag beslag. Leg geen Maltesers op het beslag, die worden dan taai. Houd wel wat achter voor de garnering.

Plaats de cake op een rooster in de oven en verlaag de temperatuur naar 160oC (150oC hetelucht). Bak de cake gaar in ca. 60 minuten. Controleer met een prikker of de cake gaar is, deze moet er schoon uitkomen. Verleng anders de baktijd.

Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen, haal hem er voorzichtig uit en laat op een rooster helemaal afkoelen.

Verwarm de vanilleglazuur en verdeel deze over de cake. Dit kan in lijnen (gebruik hiervoor een lepel). Wil je de hele cake bedekken, gebruik dan een mes of paletmes om de glazuur glad te strijken.

Halveer enkele Maltezers en leg ze op de nog vloeibare glazuur zodat ze blijven “plakken”.

Klik op onderstaande knop om het recept op te slaan.

Pin de foto van de Cake met Maltesers en vanilleglazuur

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Deze cake krijgt een extra feestelijk tintje door de Maltesers en het vanilleglazuur. De Maltesers worden ook aan het beslag toegevoegd en meegebakken. 

#recept #cake #cakebakken #Maltesercake #glazuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s