Chinese pannenkoekjes met lente-ui

Sinds ik jaren geleden een keer bij Masterchef Australië Chinese pannenkoekjes met lente-ui voorbij zag komen, heb ik ze willen maken. Maar zoals dat met zoveel gaat, het komt er niet van. Totdat ik voor de foodblogswap gekoppeld werd aan Laura’s blog Lekker Plan. Al zappend kwam ik hier de pannenkoekjes tegen, lucky me! Voor erbij maakte ik nog een lekkere zoetpittige chili-jam en het lunchfeestje was compleet. Je kunt deze pannenkoekjes natuurlijk ook prima als een voorgerechtje geven of als bijgerechtje bij een maaltijd met een Aziatisch tintje.

Maak deze Chinese pannenkoekjes eens! Ze zijn gevuld met lente-ui en echt niet moeilijk. Lekker voor de lunch en zeker ook als snack. Bovendien zijn ze ook nog eens vegan.

#recept #pannenkoekjes #lente-ui #Chinesepannenkoekjes #lunch #snack #vegan
Maak deze Chinese pannenkoekjes eens! Ze zijn gevuld met lente-ui en echt niet moeilijk. Lekker voor de lunch en zeker ook als snack. Bovendien zijn ze ook nog eens vegan.

#recept #pannenkoekjes #lente-ui #Chinesepannenkoekjes #lunch #snack #vegan

Dat deze Chinese pannenkoekjes op Laura’s blog staan is niet zo vreemd, want Laura is verslaafd aan de Aziatische keuken. Op haar website vind je dus nog veel meer recepten met gember, soja en nog veel meer smaakmakers.

Voordat je begint

Met dit recept maak je 4 pannenkoekjes van ca. 20 cm doorsnede, of bijvoorbeeld 6 kleinere. Veel kleiner zal niet lukken, of je moet ze op een andere manier maken. De pannenkoekjes worden gevuld met lente-ui. Ik koos ervoor (anders dan Laura) het wit van de lente-ui te pureren, het groen gaat er gesneden in. Hierdoor verdeel je de lente-ui wat gemakkelijker en breekt het deeg niet zo snel.
Anders dan bij brood bakken wordt aan het meel heet water toegevoegd. Dat werkt prima en kneden is maar enkele minuten waarbij het vocht wordt opgenomen door het meel. Dan een 20 minuten rusten en je hebt een prima handelbaar deeg.

Recept Chinese pannenkoekjes met lente-ui

Lunch of snack
voor 4 stuks
Voorbereiden:
10 min.
Bereiden:
20 min.
Totale tijd:
45 min.

Ingrediënten

 • 200 g witte bloem (+ extra)
 • 150 ml heet water
 • ¼ tl grof zeezout (= 2 gram)
 • 4 lente-uien
 • neutrale olie (bijv. rijstolie) om in te bakken

Voor erbij:

 • zoet-pittige chili-jam (sambal do Brazil)
 • zoet-zoute sojatopping (bijv. van Saitaku)
 • sambal

En verder:

 • vijzel
 • deegroller
 • koekenpan van ca. 28 cm doorsnede

Bereiding

Maak het deeg: meng de bloem met het hete water. Dit kun je doen in een keukenmachine met een deeghaak, of met de mixer met deeghaken. Met de hand kan ook, al zal je het water dan minder heet kunnen maken. Kneed tot al het vocht is opgenomen en je een goed samenhangende deegbal hebt. Dek de kom af met een douchemuts of met plasticfolie en laat het deeg minimaal 20 minuten rusten.

Maak de lente-ui schoon. Snijd het (holle) groen in de lengte in repen en vervolgens in stukjes. Hak het wit fijn en doe dit samen met het grof zeezout in de vijzel. Het zeezout zorgt ervoor dat je de lente-ui wat makkelijker kunt fijnmaken. Je kunt hiervoor ook het messenbakje van de staafmixer gebruiken, maar meng het dan met fijn zout.

Neem het deeg uit de kom en vorm een rol die je in vier (of zes) stukken snijdt. Vorm er balletjes van.

Bestuif je werkblad met wat bloem om plakken te voorkomen. Neem een deegballetje en druk dit met vlakke hand plat. Gebruik de deegroller om tot een dunne pannenkoek uit te rollen. Draai regelmatig een kwartslag. Bestrijk dun met de gepureerde lente-ui en strooi er een deel van het groen over. Rol het deeg dan voorzichtig maar zo strak mogelijk op. Maak het wat gladder door er je handen op te leggen en een rollende beweging te maken, hierdoor wordt het deeg wat vaster. Rol nu op tot een spiraal (denk aan een kaneelbroodje). Maak zo 4 (of 6) rolletjes.

Verhit de koekenpan met een scheut olie tot deze goed warm is (niet heet, want dan verbranden de pannenkoekjes snel).

Vorm nu het eerste pannenkoekje. Druk de spiraal zo goed mogelijk plat met je vlakke hand. Gebruik dan de deegroller om hem voorzichtig zo groot mogelijk te maken. Denk aan ongeveer 20 cm doorsnede.
Bak het pannenkoekje in 6-8 minuten onder regelmatig keren tot deze gaar is en bruin. Laat eventueel uitlekken op wat vellen keukenpapier.

Terwijl de eerste pannenkoek bakt, vorm je de tweede. Ga zo door met uitrollen en bakken tot alle pannenkoekjes gebakken zijn.

Serveer (lauw)warm met de chili-jam, sojadip of sambal.

Klik op onderstaande knop om het recept op te slaan.

Pin de foto van de Chinese pannenkoekjes met lente-ui

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Maak deze Chinese pannenkoekjes eens! Ze zijn gevuld met lente-ui en echt niet moeilijk. Lekker voor de lunch en zeker ook als snack. Bovendien zijn ze ook nog eens vegan.

#recept #pannenkoekjes #lente-ui #Chinesepannenkoekjes #lunch #snack #vegan

2 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s