De Siciliaanse olijfolie Mazzacchino

Sicilië, de olijfolie Mazzacchino komt er vandaan. Ik ontving een fles van deze prijswinnende olijfolie om zelf eens te proeven. Tijdens het lezen van de mail en een bezoek aan de website komt eigenlijk meteen onze vakantie in Sicilië bovendrijven, ik kan er niks aan doen. In 2008 was dat, al weer heel wat jaartjes geleden maar een van onze fijnste vakanties. Aardige mensen, heerlijk eten, geweldige agriturismo’s en natuurlijk de prachtige natuur rondom de Etna. Ook heel veel toeristen, maar die kun je makkelijk ontwijken als je de kustplaatsen en grote wegen vermijdt. Ik wil terug naar Sicilië, zeker als ik lees dat ik zelfs mee mag komen oogsten! Ik zie mezelf al tussen de olijfbomen, strooien hoed op, gezellig olijven plukken en aan het einde van de dag aan lange tafels genieten van het heerlijkste eten met goed gezelschap en een lekker glaasje wijn. Droom lekker verder meid hoor ik je denken, in werkelijkheid zal het hard werken zijn. Maar toch…

Zicht op de Etna

Deze koudgeperste olijfolie wordt gemaakt van de oogst van de eigen olijfbomen op de hellingen van de Etna en in samenwerking met kleine lokale boeren. De Mazzacchino olijfolie heeft een zilveren medaille gekregen tijdens de internationale olijfolie competitie in Sanremo in 2020. Dat zegt toch al genoeg over de smaak en is daardoor echt niet te vergelijken met de olie uit de supermarkt.
Een goede olijfolie koop ik het liefst in een zaak waar je de olie ook kunt proeven. Op die manier weet je namelijk zeker dat je de olijfolie ook lekker vindt. In deze vreemde tijd is het waarschijnlijk niet mogelijk om ergens olijfolie te proeven, vertrouw daarom voor deze keer op mijn oordeel 🙂

De Mazzacchino olijfolie is zacht, fruitig en vol van smaak met een licht peperige toets aan het einde. Hij doet het geweldig als antipasto: giet de olijfolie op een bordje of in een schaaltje. Geef er vers gebakken brood bij, denk aan een focaccia met een krokante korst en vol van smaak. Dip een stukje brood in de olie en strooi er een heel klein beetje zout over. Neem een hapje en waan je op vakantie in een agriturismo op Sicilië.

Deze olie gebruik je vooral op gerechten of salades waar hij tot zijn recht komt en dus niet in heel kruidige gerechten. Althans, dat is míjn mening. Lekker over gegrilde groenten zoals in de blog op de website te lezen is, maar probeer hem zeker ook over pasta, pizza of salade.

Dus, zoek je nog een mooi cadeau voor een keukenprins of prinses? De olijfolie is te bestellen via de webshop en wordt vanuit Nederland verzonden.
500 ml € 24,95 (excl. verzendkosten)
100 ml € 7,90 (excl. verzendkosten)

Noot: de producten in dit bericht ontving ik gratis om te proberen. In de tekst geef ik mijn eigen mening hierover.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s