Nutella cronuts

Wat zijn nu cronuts zul je je misschien afvragen ;-). Nou, eigenlijk is het heel simpel: het is een croissant gebakken in een donutvorm. Chocoladecroissants kent iedereen natuurlijk wel. Nu is dat niet echt mijn favoriete croissant, maar een croissant met Nutella vind ik dan weer wél lekker. Voor de variatie bak je deze croissants in een donutvorm. Heb je die nu niet, dan kun je ze ook prima bakken in een muffinvorm, dan noemen we ze cruffins. Klinkt prima toch?

Op het laatste nippertje nog inspiratie nodig voor het kerstontbijt? Ik heb vaak een blikje croissantdeeg in de koelkast staan. Daar varieer ik mee, in de vorm van deze cronuts of cruffins. Heb ik geen Nutella in huis dan is het met jam ook heel lekker of denk eens aan amandelpasta met fijngehakte amandelen of amandelschaafsel… Ik weet wat ik vanmiddag ga bakken!

Op het laatste nippertje inspiratie opdoen voor een feestelijk ontbijt? Maak dan eens deze Nutella cronuts. Heb ik geen Nutella in huis dan is het met jam ook heel lekker of denk eens aan amandelpasta met fijngehakte amandelen of amandelschaafsel.

#recept #cronuts #Nutella #bakken #zoet
Op het laatste nippertje inspiratie opdoen voor een feestelijk ontbijt? Maak dan eens deze Nutella cronuts. Heb ik geen Nutella in huis dan is het met jam ook heel lekker of denk eens aan amandelpasta met fijngehakte amandelen of amandelschaafsel.

#recept #cronuts #Nutella #bakken #zoet

Recept Nutella cronuts

Ontbijt of lunch
voor 6 stuks
Voorbereiden:
15 min.
Bereiden:
15 min.
Totale tijd:
30 min.

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg XL
  • Nutella
  • handje hazelnoten

Ook nodig

  • donut bakvorm (of muffinbakvorm)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200oC (180oC hetelucht).

Vet de bakvorm in met boter. Hak de hazelnoten (niet te fijn) en rooster ze in een droge koekenpan tot ze binnen te geuren, maar let op dat ze niet aanbranden.

Bestuif je werkblad met een beetje bloem, zodat het deeg niet vastplakt. Haal het deeg uit de verpakking en rol het voorzichtig uit.

Smeer de helft in met een laagje Nutella en strooi er de gehakte hazelnoten over. Vouw nu de deegplak dubbel.

Op het laatste nippertje inspiratie opdoen voor een feestelijk ontbijt? Maak dan eens deze Nutella cronuts. Heb ik geen Nutella in huis dan is het met jam ook heel lekker of denk eens aan amandelpasta met fijngehakte amandelen of amandelschaafsel.

#recept #cronuts #Nutella #bakken #zoet

Snijd nu met een scherp mes – of beter nog een pizzames – het deeg in zes gelijke repen.
Draai een reep tot een spiraal en leg hem in de vorm. Doe hetzelfde met de overige repen.

Plaats de bakvorm op een rooster in de oven en bak de cronuts 12-15 minuten tot ze gaar zijn.

Bestrooi voor het serveren eventueel met poedersuiker.

Klik op onderstaande knop voor de printversie of om het recept op te slaan.

Pin de foto van de Nutella cronuts

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Op het laatste nippertje inspiratie opdoen voor een feestelijk ontbijt? Maak dan eens deze Nutella cronuts. Heb ik geen Nutella in huis dan is het met jam ook heel lekker of denk eens aan amandelpasta met fijngehakte amandelen of amandelschaafsel.

#recept #cronuts #Nutella #bakken #zoet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s