Gebakken limabonen met feta en tuinkruiden

Deze gebakken limabonen met feta en tuinkruiden zijn heerlijk als bijgerecht of vleesvervanger. De limbabonen worden op smaak gebracht met baharat (een Oosters specerijenmengsel) en knoflook en vervolgens gebakken in de pan. Tenslotte strooi je er nog verkruimelde feta en tuinkruiden over. Dit is echt zó lekker, dat moet je eens proberen!

Deze gebakken limabonen met feta en tuinkruiden zijn heerlijk als bijgerecht of vleesvervanger. De limbabonen worden op smaak gebracht met baharat (een Oosters specerijenmengsel) en knoflook en vervolgens gebakken in de pan. Tenslotte strooi je er nog verkruimelde feta en tuinkruiden over. Dit is echt zó lekker, dat moet je eens proberen!

#recept #makkelijk #snelklaar #limabonen #bonen #vegetarisch


Limabonen zijn mijn favoriete bonen, omdat ze zo groot zijn en de smaak redelijk neutraal is waardoor je er vanalles mee kunt combineren. Als ik ze kan vinden, gebruik ik het liefst gedroogde limabonen, maar mijn supermarkt verkoopt ze helaas niet. Een goed alternatief zijn dan wel de limabonen uit blik. Een voordeel daarvan is natuurlijk dat je dan lekker snel klaar bent.

Wil je variëren? Dat gaat makkelijk: voeg een gesneden pepertje toe voor extra pit; vervang de baharat door bijvoorbeeld za’atar; verwerk de feta in een fetadip in plaats van deze over de bonen te strooien.
Houd je bonen over? Zet ze dan eens ’s avonds op de borrelplank. Zeker met een pittige dip erbij is dat ook heel lekker.

Recept Gebakken limabonen met feta en tuinkruiden

Bijgerecht
voor 2 personen
Voorbereiden:
5 min.
Bereiden:
15 min.
Totale tijd:
20 min.

Ingrediënten

  • 1 blik limabonen
  • 1 teentje knoflook (uit de pers)
  • 1 tl (olijf)olie
  • ¼ tl baharat
  • rasp van citroen
  • ½ tl oregano
  • 1 of 2 lente-ui
  • ½ blok feta
  • 1 handje verse tuinkruiden (bijv. peterselie en kruizemunt)
  • mespunt zout

Bereiding

Giet de limabonen af in een zeef, spoel met water en laat uitlekken.

Meng in een kom alle ingrediënten (behalve feta, kruiden en lente-ui) met ongeveer ¼ theelepel citroenrasp. Laat 5 tot 10 minuten intrekken.

Snijd de lente-ui in 4 stukken en dan in de lengte in reepjes, of maak grove ringen als je dit te veel werk vindt ;-). Verhit alles een ruime koekenpan, zodat de bonen er in één laag in liggen. Laat met deksel op de pan in ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur verwarmen. Schep halverwege om.

Het is de bedoeling dat de bonen een “korstje” krijgen, maar zeker niet aanbranden.

Bestrooi vlak voor het serveren met verkruimelde feta, grof gehakte tuinkruiden, nog wat extra citroenrasp en zoutflakes.

Klik op onderstaande knop om het recept op te slaan.

Pin de foto van de Gebakken limabonen met feta en tuinkruiden

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Deze gebakken limabonen met feta en tuinkruiden zijn heerlijk als bijgerecht of vleesvervanger. De limbabonen worden op smaak gebracht met baharat (een Oosters specerijenmengsel) en knoflook en vervolgens gebakken in de pan. Tenslotte strooi je er nog verkruimelde feta en tuinkruiden over. Dit is echt zó lekker, dat moet je eens proberen!

#recept #makkelijk #snelklaar #limabonen #bonen #vegetarisch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s