De lekkerste Muhammara maak je zelf

Sinds ik grotendeels vegetarisch eet, is mijn broodbeleg eigenlijk beperkt tot kaas en zoet met zo nu en dan een uitstapje naar een hartige dip. Een van mijn favorieten is Muhammara een Oosterse dip op basis van geroosterde paprika, walnoot en granaatappel. Dit is niet alleen lekker op brood, maar zeker ook bij een maaltijd met wraps of couscous. Als smaakmaker bij kip of vis en misschien zelfs in de pasta (dat ga ik nog eens proberen binnenkort).

Een van mijn favoriete dips is Muhammara: een Oosterse dip op basis van geroosterde paprika, walnoot en granaatappel. Dit is niet alleen lekker op brood, maar zeker ook bij een maaltijd met wraps of couscous én op de borrelplank.

#recept #muhammara #paprikadip #dip #vega #makkelijk
Een van mijn favoriete dips is Muhammara: een Oosterse dip op basis van geroosterde paprika, walnoot en granaatappel. Dit is niet alleen lekker op brood, maar zeker ook bij een maaltijd met wraps of couscous én op de borrelplank.

#recept #muhammara #paprikadip #dip #vega #makkelijk


Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik iets kiezen van het blog van Jasmina: Sparkles Inside. Een leuke website met behalve Eten & Drinken ook blogs over Reizen, DIY, Moederschap en Lifestyle. Kortom voor elk wat wils, neem zeker eens een kijkje!
Voor de Muhammara gebruikt Jasmina verse granaatappel. Aangezien ik die zelden in huis heb, maar er wel standaard een fles granaatappelmelasse op het aanrecht staat, heb ik de melasse gebruikt.

Voordat je begint

Zoals je op de foto kunt zien, is het geen grote hoeveelheid die je hier maakt maar meer een tweepersoons portie. Gebruik je het als broodbeleg, dan doe je er iets langer mee.
Je kunt de muhammara ook maken van geroosterde paprika uit een pot. Deze is vaak al wel zoetzuur. Houd daar rekening mee bij het toevoegen van citroensap.
Nog een tip: werk je op een plek met meer collega’s in de nabije omgeving, dan is het misschien een idee om de knoflook achterwege te laten. Tenzij je natuurlijk je muhammara gaat delen!

Recept Muhammara

Bijgerecht / Dip
voor 2 personen
Voorbereiden:
20 min.
Bereiden:
10 min.
Totale tijd:
1 uur

Ingrediënten

  • 2 rode puntpaprika’s
    (of rode paprika)
  • 25 g walnoten
  • 1 el paneermeel (of broodkruim)
  • ½ el granaatappelmolasse
  • ½ el citroensap
  • 1 el (olijf of rijst) olie
  • ½ teentje knoflook
  • Mespunt paprikapoeder, chilipoeder en komijnpoeder
  • Zout

En verder

  • Foodprocessor of blender
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding

Voorbereiden (kan 1 dag eerder)

Verwarm de oven voor op 200oC (of 180oC hetelucht).
Was en halveer de paprika, verwijder pitten en steelaanzet.

Bekleed een bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie. Leg hierop de paprika’s met schilkant naar boven.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de paprika, tot de schil begint te kleuren en de paprika zacht is.
Doe in een kom en dek af met plasticfolie. Laat afkoelen en verwijder dan voorzichtig de schil.

Bereiden

Hak de walnoten grof, pers de knoflook uit. Doe alle ingrediënten in de foodprocessor en draai tot puree. Ik gebruik hiervoor de pulsknop, maar laat niet te lang draaien zodat de puree wat grof blijft.

Proef op smaak en voeg eventueel nog wat specerijen, citroensap en zout toe.

Klik op onderstaande knop om het recept op te slaan.

Pin de foto van de Muhammara

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Een van mijn favoriete dips is Muhammara: een Oosterse dip op basis van geroosterde paprika, walnoot en granaatappel. Dit is niet alleen lekker op brood, maar zeker ook bij een maaltijd met wraps of couscous én op de borrelplank.

#recept #muhammara #paprikadip #dip #vega #makkelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s