Crunchy havermoutkoekjes met noten

Koekjes bakken, ik doe het eigenlijk veel te weinig. Vooral omdat ik er niet vanaf kan blijven als ik ze zelf gebakken heb, want dan zijn ze toch het lekkerst. Al was het maar vanwege de tijd die je erin stopt. Aan de tijd kan het bij deze crunchy havermoutkoekjes met noten niet liggen, want de voorbereiding is minimaal en ze hoeven maar 10 minuten in de oven.

Voor de foodblogswap van deze maand koos ik van het blog Koekies! enzo voor deze havermoutkoekjes. Kas bakt meestal gezond, gebruikt natuurlijke producten en vermijdt e-nummers, geraffineerde suikers en tarwe. De ingrediënten in het recept van Kas pas ik aan – want dat is natuurlijk de bedoeling van de foodblogswap – en ik ga voor noten in plaats van chocola.

Deze crunchy havermoutkoekjes met noten zijn makkelijk te maken en bovendien snel klaar. Ideaal als je snel een lekker koekje wil bakken. Het geheime ingrediënt: cruesli!

Een makkelijk recept

Nu roep ik wel vaak dat ik een recept makkelijk vind, maar hierbij is het ook echt zo. Het beslag is in no time gemaakt en je kunt het naar je eigen smaak aanpassen. Heb je geen zin in noten, dan kun je deze makkelijk vervangen door chocola of gedroogd fruit. Afhankelijk van de toevoeging die je kiest is het handig om het suikergehalte in je koekjes aan te passen. Gedroogd fruit is nu eenmaal zoeter van zichtzelf.

Terwijl ik de ingrediënten klaar zet, kom ik tot de ontdekking dat ik niet genoeg havermout in huis heb. Arghh…wat nu? Ik besluit de havermout aan te vullen met cruesli, want dat is toch bijna hetzelfde? Wij hebben standaard cruesli met noten in huis, dus dat komt mooi uit.

Ga je toch voor de volledige hoeveelheid havermout, dan kun je gerust wat extra noten en suiker toevoegen aan het recept: gebruik dan 75 gram ahornsiroop en 75 gram noten.

Recept: Crunchy havermoutkoekjes met noten

Deze crunchy havermoutkoekjes met noten zijn makkelijk te maken en bovendien snel klaar. Ideaal als je snel een lekker koekje wil bakken. Het geheime ingrediënt: cruesli!
Zoet
voor ca. 30 stuks
Voorbereiden:
10 minuten
Bereiden:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten

Ingrediënten

  • 50 g gesmolten roomboter
  • 50 g ahornsiroop
  • 1 ei
  • 80 g cruesli 4 noten
  • 80 g tarwebloem
  • 40 g havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • Snuf baksoda
  • Snuf zout
  • 50 g gemengde noten

En verder

  • Handmixer of garde
  • Bakpapier en bakplaat

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180oC (160oC hetelucht).

Klop de afgekoelde boter met de ahornsiroop met de hand of mixer romig en mix er dan het ei door.

Hak de noten grof. Meng alle droge ingrediënten. Spatel alles kort door het beslag.

Deze crunchy havermoutkoekjes met noten zijn makkelijk te maken en bovendien snel klaar. Ideaal als je snel een lekker koekje wil bakken. Het geheime ingrediënt: cruesli!

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met 2 theelepels bergjes deeg op het bakblik. Het zal niet allemaal in een keer passen, dus bak de koekjes in 2 rondes.

Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.

Ze zijn na het bakken nog niet knapperig. Laat ze afkoelen op een rooster. Bewaar de koekjes luchtdicht in een afgesloten pot of trommel.

Klik op download voor de printversie van het recept.

Pin de foto van de Crunchy havermoutkoekjes met noten

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Deze crunchy havermoutkoekjes met noten zijn makkelijk te maken en bovendien snel klaar. Ideaal als je snel een lekker koekje wil bakken. Het geheime ingrediënt: cruesli!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s