Vega kipkerriesalade van kikkererwten

Maak eens een lekkere vegetarische salade voor bij de borrel of de lunch! Deze kerriesalade van kikkererwten smaakt precies als de vertrouwde kipkerriesalade. Het recept is echt heel gemakkelijk, want je gebruikt kikkererwten uit blik.
De salade is enkele dagen houdbaar in de koelkast, maar dat haalt hij vast niet.

Maak eens een lekkere vegetarische salade voor bij de borrel of de lunch! Deze kerriesalade van kikkererwten smaakt precies als de vertrouwde kipkerriesalade. Het recept is echt heel gemakkelijk, want je gebruikt kikkererwten uit blik.
Maak eens een lekkere vegetarische salade voor bij de borrel of de lunch! Deze kerriesalade van kikkererwten smaakt precies als de vertrouwde kipkerriesalade. Het recept is echt heel gemakkelijk, want je gebruikt kikkererwten uit blik.

Gestoomd of gekookt

Sinds een tijdje gebruik ik graag de kikkererwten van Bonduelle. Ze worden gestoomd en niet gekookt. Ook hebben ze toch een andere smaak dan de blikken mét kookvocht, want daar zit toch een bijsmaakje aan waar ik niet zo van hou, al is dat misschien ook weer heel persoonlijk. Het kookvocht (aquafaba) gooide ik meestal toch weg, tenzij ik er vega meringues (schuimpjes) van wil maken 😉 .


Recept: Vega kipkerriesalade met kikkererwten

Maak eens een lekkere vegetarische salade voor bij de borrel of de lunch! Deze kerriesalade van kikkererwten smaakt precies als de vertrouwde kipkerriesalade. Het recept is echt heel gemakkelijk, want je gebruikt kikkererwten uit blik.
Salade
voor lunch of borrel
Voorbereiden:
5 minuren
Bereiden:
10 minuten
Totale tijd:
15 minuten

Ingrediënten

 • 1 blikje kikkererwten (uitlekgewicht 265 g)
 • 3 tl kerriepoeder
 • 1 el rijstolie
 • zout en peper
 • 4 el mayonaise
 • 50 ml Griekse yoghurt
 • citroen (rasp en sap)
 • bieslook

En verder

 • blender of foodprocessor

Bereiding

Giet de kikkererwten af in een zeef en goed schoon. Laat goed uitlekken!

Verhit de rijstolie met de kerriepoeder, zout en peper in een kleine koekenpan met anti-aanbaklaag. Doe dit langzaam op een laag vuur, tot de je kerrie begint te ruiken. Gaat het te hard dan verbrandt de kerriepoeder en kun je hem weggooien.

Doe alle ingrediënten behalve de citroen en de bieslook in een blender of foodprocessor en pureer kort. Laat niet te lang draaien tot de kikkererwten helemaal gepureerd zijn. Het is de bedoeling dat er nog stukjes inzitten.
Proef op smaak, voeg eventueel naar smaak zout en peper toe en citroen sap en rasp.

Bewaar de salade in een afgesloten gesteriliseerde pot in de koelkast. Hij is dan enkele dagen houdbaar.

Variatietip: houd je van de combinatie van kerrie met fruit, denk dan eens aan ananas of appel als extra ingrediënt.

Pin de foto van de Vega kipkerriesalade met kikkererwten

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Maak eens een lekkere vegetarische salade voor bij de borrel of de lunch! Deze kerriesalade van kikkererwten smaakt precies als de vertrouwde kipkerriesalade. Het recept is echt heel gemakkelijk, want je gebruikt kikkererwten uit blik.

2 thoughts

  1. Hoi Eva,
   Inmiddels heb ik de linzen ook getest en het moet gezegd: stomen is echt een grote verbetering! Niet alleen qua smaak, maar ook voor wat betreft de stevigheid van de linzen.
   Groetjes, Anja

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s