Pindakoeken

Pindakoeken, ik ben er dol op! Daarom koop ik ze niet te vaak, want ik zou ze in één keer op kunnen eten ;-). Met veel moeite weet ik me in te houden en eet er 2 of 3 bij de koffie of thee. Toen ik voor de foodblogswap van deze maand op zoek was naar een recept op de website van Lianne van De Zoetekauw, zag ik haar Pindakoeken voorbijkomen. Daarmee was de keuze al snel gemaakt, want deze koeken wilde ik al heel lang eens maken.

Pindakoeken, ik ben er dol op! Nu staan ze dan eindelijk op mijn blog. Zó lekker, daarom koop ik ze niet te vaak, want ik zou ze in één keer op kunnen eten ;-). Het makkelijke recept is voor 15 koeken.
Pindakoeken, ik ben er dol op! Nu staan ze dan eindelijk op mijn blog. Zó lekker, daarom koop ik ze niet te vaak, want ik zou ze in één keer op kunnen eten ;-). Het makkelijke recept is voor 15 koeken.

Lianne houdt van bakken, meest zoet, maar soms toch ook wel eens gezond hoor zoals een gezonde snack of een tussendoortje. In haar versie van de Pindakoeken is ook pindakaas een ingrediënt. Dat heb ik weggelaten, dus wil je dat graag proberen, dan moet je zeker even bij Lianne kijken.


Recept: Pindakoeken

Pindakoeken, ik ben er dol op! Nu staan ze dan eindelijk op mijn blog. Zó lekker, daarom koop ik ze niet te vaak, want ik zou ze in één keer op kunnen eten ;-). Het makkelijke recept is voor 15 koeken.
Koekjes
voor ca. 15 stuks
Voorbereiden:
10 minuten
Bereiden:
45 minuten
Totale tijd:
1 uur + 25 minuten

Ingrediënten

 • 125 g bloem
 • 60 g koude boter
 • 50 g basterdsuiker
 • ½ tl vanillesuiker
 • 1 ei
 • Snufje zout
 • 50 g ongebrande pinda’s

En verder

 • Plasticfolie
 • Bakblik met bakpapier
 • Handmixer of foodprocessor
 • Bakkwastje

Bereiding

Klop het ei los, neem er ongeveer 1 eetlepel van af (dit is om het deeg mee te bestrijken straks.

Zeef de bloem en meng met het zout. Mix de bloem met de boter, suiker en het ei snel tot een deeg. Dit gaat het makkelijkst in een foodprocessor. Heb je die niet, gebruik dan een handmixer met deeghaken (of kneed met de hand).

Kneed eventueel nog even na met de hand. Vorm een bol, druk plat en verpak in plasticfolie. Leg een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180oC (160oC hetelucht).

Bestuif je werkblad met bloem. Vorm van het deeg een rol en deel in ca. 15 stukjes. Vorm van elk stukje een balletje, leg dit op de bakplaat met het bakpapier en druk plat tot een dikte van ongeveer 3 mm (met een glas bijvoorbeeld). Je kunt het deeg ook uitrollen en uitsteken, maar het is behoorlijk plakkerig (ik heb dit geprobeerd, maar vond het niet te doen).

Klop de rest van het ei los met een theelepel volle melk of slagroom en bestrijk elk koekje hiermee. Strooi er dan de pinda’s over en druk in het deeg.

Schuif de bakplaat onder het midden in de oven en bak de koekjes in ca. 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster en bewaar in een afgesloten blik/trommel.

Pin de foto van de Pindakoeken

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Pindakoeken, ik ben er dol op! Nu staan ze dan eindelijk op mijn blog. Zó lekker, daarom koop ik ze niet te vaak, want ik zou ze in één keer op kunnen eten ;-). Het makkelijke recept is voor 15 koeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s