Citroen-maanzaad madeleines met glazuur

De madeleines die ik laatst bakte vielen zo goed in de smaak, dat ik er snel weer wilde maken. Het resultaat zijn deze citroen-maanzaad madeleines met citroenglazuur. Het is de makkelijke variant geworden, want ik had nog een pak citroen-maanzaad cakemix liggen en dat heb ik hiervoor gebruikt. Het citroenglazuur krijgt een kleurtje door gedroogde citroenschil fijn te malen met suiker, maar je kunt natuurlijk ook prima een drupje kleurstof gebruiken.

Madeleines zijn heerlijke cakejes en ideaal als je geen grote cake of tulband wil bakken. Deze variant met citroen en maanzaad maak je extra lekker door citroenglazuur.

Snel iets lekkers bakken met een kant-en-klaar cakemix

Madeleines zijn heerlijke cakejes en ideaal als je geen grote cake of tulband wil bakken. Deze variant met citroen en maanzaad maak je extra lekker door citroenglazuur.

Eigenlijk doe ik dat zelden, een kant-en-klaar cakemix kopen, want je moet er toch altijd nog de verse ingrediënten aan toevoegen zoals boter en eieren. Ik kreeg echter een pak citroen-maanzaad cakemix en dat wil ik dan natuurlijk wel uitproberen.

Ik besluit er deze madeleines mee te bakken, want a) die zijn heel lekker en b) ze zijn ook nog eens snel klaar. Op de verpakking staat zonnebloemolie als vetstof, deze vervang ik door roomboter (eigenwijs). Ook heb je 5 eieren nodig en aangezien ik maar een half pak mix gebruik, voeg ik een half losgeklopt ei toe. Probeer gerust met 3 eieren als je dat delen lastig vindt of 2 L-maatjes.


Recept: Citroen-maanzaad madeleines met citroenglazuur

Madeleines zijn heerlijke cakejes en ideaal als je geen grote cake of tulband wil bakken. Deze variant met citroen en maanzaad maak je extra lekker door citroenglazuur.
Zoet / koekjes
voor ca. 16 stuks
Voorbereiden:
minuten
Bereiden:
minuten
Totale tijd:
minuten uur

Ingrediënten

  • ½ pak cakemix (250 g) voor citroen-maanzaadcake
  • 120 g ongezouten roomboter
  • 3 eieren
  • 1 (bio) citroen

Voor het glazuur

  • Ca. 5 el poedersuiker
  • Enkele druppels citroensap
    of gele kleurstof

En verder

  • Handmixer of standmixer
  • Madeleine-bakvorm

Bereiding

Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen.

Was de citroen onder stromend water. Gebruik je geen biologische, borstel ze dan goed schoon onder warm water.

Klop de boter schuimig en mix er dan een voor een de eieren door. Rasp de citroen erboven en voeg de cakemix toe. Meng alles met een spatel.

Verwarm de oven voor op 170oC (150oC hetelucht).

Vet de bakvorm in met wat boter of olie en vul voor tweederde met het beslag. Je kunt het beslag ook in een spuitzak doen of gebruik 2 lepels voor het vullen van de vorm.

Bak de madeleines in ongeveer 15-18 minuten gaar en goudbruin.

Laat afkoelen op een rooster.

Zeef de poedersuiker boven een kommetje. Pers ¼ deel van de citroen uit en vang het sap op. Voeg niet alles in één keer toe aan de suiker, maar doe dit beetje bij beetje. Wil je graag een geel glazuur, voeg dan een drupje kleurstof toe in plaats van citroensap. Is het glazuur nog te dik dan kun je nog wat citroensap toevoegen.
Het glazuur moet dik vloeibaar zijn. Als je een lepel erin steekt loopt het glazuur er heel langzaam vanaf.

Dompel de afgekoelde madeleines in het glazuur. Laat volledig drogen op een rooster.

Bewaar de madeleines in een afgesloten trommel.

Pin de foto van de citroen-maanzaad madeleines met citroenglazuur

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Madeleines zijn heerlijke cakejes en ideaal als je geen grote cake of tulband wil bakken. Deze variant met citroen en maanzaad maak je extra lekker door citroenglazuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s