Oventortilla met aardappel en groenten

Deze oventortilla met aardappel en groenten geeft me altijd een vakantiegevoel. Het is een makkelijke ovenschotel waarbij de groenten zoals doperwten, paprika en limabonen voor extra smaak zorgen. Het is niet ingewikkeld te maken en ideaal als je onverwacht eters krijgt, want je hebt snel iets lekkers op tafel staan. Geef er nog een frisse groene salade bij en eventueel een lekker platbrood en klaar!

Deze oventortilla met aardappel en groenten geeft me altijd een vakantiegevoel. Het is een makkelijke ovenschotel waarbij de groenten zoals doperwten, paprika en limabonen voor extra smaak zorgen. Het is niet ingewikkeld te maken en ideaal als je onverwacht eters krijgt, want je hebt snel iets lekkers op tafel staan. Geef er nog een frisse groene salade bij en eventueel een lekker platbrood en klaar!
Deze oventortilla met aardappel en groenten geeft me altijd een vakantiegevoel. Het is een makkelijke ovenschotel waarbij de groenten zoals doperwten, paprika en limabonen voor extra smaak zorgen. Het is niet ingewikkeld te maken en ideaal als je onverwacht eters krijgt, want je hebt snel iets lekkers op tafel staan. Geef er nog een frisse groene salade bij en eventueel een lekker platbrood en klaar!

Aardappeltortilla uit de airfryer of de pan

Heb je geen oven, of wil je het op vakantie een keertje maken? Ook dat kan prima, want deze tortilla kun je ook in de airfryer of in de pan afbakken. Gebruik voor de airfryer een passende bakvorm. Heb je een kleinere airfryer, dan zul je misschien de hoeveelheid moeten aanpassen. Begin met 170oC en ca. 15 minuten. Controleer na 10 minuten of het goed gaat. De temperatuur kun je eventueel nog verhogen naar 180oC.
Bak je de tortilla in de pan, zorg dan dat je het deksel op de pan laat en goed in de gaten houdt of je tortilla gaar is. Strooi ook meteen de geraspte kaas erover. Zet aan het einde van de kooktijd het vuur onder de pan iets hoger. Je wilt namelijk zo’n lekker korstje! Haal dan wel het deksel van de pan, zodat je het meteen merkt als het te hard gaat.


Recept: Oventortilla met aardappel en groenten

Hoofdgerecht
voor 2 personen
Voorbereiden:
20 minuten
Bereiden:
20 minuten
Totale tijd:
60 minuten

Ingrediënten

 • 1 sjalotje
 • 1 groene paprika
 • 2 aardappelen
 • 150 g (diepvries) doperwten
 • 1 blik limabonen (400 g)
 • 4 eieren
 • 50 ml melk
 • 1 tl gedroogde tijm
 • peper en zout
 • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
 • olie om in te bakken

En verder

 • mandoline (evt.)
 • koekenpan geschikt voor in de oven of een ovenschaal

Bereiding

Snijd het sjalotje in ringen. Maak de paprika schoon, verwijder zaadlijsten en pitjes en snijd in reepjes. Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes. Je kunt hiervoor ook prima een mandoline gebruiken.
Spoel de limabonen in een zeef en laat uitlekken.

Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan en smoor hierin ca. 5 minuten het sjalotje en de paprika.

Voeg de aardappelschijfjes, limabonen en doperwten toe.

Klop de eieren los met de melk, peper en zout en de tijm. Voeg toe aan de groenten, schep alles goed om.
Laat afgedekt met een deksel ongeveer 5-8 minuten zachtjes sudderen.

Verwarm intussen de oven voor op 200oC (180oC hetelucht).

Strooi de kaas over de tortilla en zet de pan zonder deksel op het rooster in het midden van de oven.

Laat de tortilla 15-20 minuten bakken tot de kaas goudbruin is. Prik in de aardappelen om te kijken of ze gaar zijn. Laat anders nog wat langer in de oven staan. Serveer met een frisse groene salade.

Variatietip: heb je niet alle groenten in huis, kies dan bijvoorbeeld voor broccoli, groene asperges of sperziebonen. Houdt wel rekening met de gaartijd van de groenten. Sperziebonen hebben meer tijd nodig, tenzij je diepvriesbonen neemt.

Pin de foto van de oventortilla met aardappel en groenten

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Deze oventortilla met aardappel en groenten geeft me altijd een vakantiegevoel. Het is een makkelijke ovenschotel waarbij de groenten zoals doperwten, paprika en limabonen voor extra smaak zorgen. Het is niet ingewikkeld te maken en ideaal als je onverwacht eters krijgt, want je hebt snel iets lekkers op tafel staan. Geef er nog een frisse groene salade bij en eventueel een lekker platbrood en klaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s