6x Koken met asperges

Ze zijn er weer! Het witte goud, ofwel de witte asperge. Asperges groeien het beste in zandgrond. In de beginjaren werden asperges gekweekt in Bergen op Zoom en in duingebieden. Na de tweede wereldoorlog kwamen ze naar Limburg en ik ben er mee opgegroeid om het zo maar te zeggen. Tegenwoordig worden ze overal geteeld, maar Limburg en Brabant blijven toch wel het belangrijkst. Wat dat betreft hebben we het geluk dat we een aspergeboer vlak bij hebben. Wil je asperges eten, probeer ze dan rechtstreeks bij de boer te kopen, dan wéét je dat ze vers zijn. Want dan zijn ze namelijk het lekkerst! En dat is echt waar.
Kijk voor meer informatie eens op de website van het Nederlandse Asperge Centrum.

Aten wij “vroeger” alleen maar asperges op de klassieke wijze met roomboter een eitje en gekookte ham, nu maak ik ze ook regelmatig op een andere manier klaar. Natuurlijk bewaar ik de schillen en harde uiteinden voor het maken van een overheerlijke aspergesoep.

Het leek me wel een goed idee om mijn aspergerecepten op één plek te verzamelen (met link naar het recept natuurlijk), dat is handig als je nog op zoek bent naar inspiratie.

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Ze zijn er weer! Het witte goud, ofwel de witte asperges. Behalve de basisbereiding met een gekookt eitje en ham kun je er zoveel heerlijke gerechten mee maken. Ik geef je het basisrecept plus 5 verrukkelijke recepten om mee te variëren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s