Geroosterde kruidige champignons met kikkererwten

Een verrassend lekkere combinatie: geroosterde champignons met kikkererwten. Gewoon uit de koekenpan en boordevol smaak door gebruik van kruiden en sojasaus. Je begint met het roosteren van de champignons in een droge koekenpan, dan voeg je de smaakmakers toe en aan het einde van de kooktijd komen de kikkererwten erbij. Erbij nog wat groen van bospeen en geroosterde walnoten voor wat extra bite. Makkelijker kan bijna niet.

Een verrassend lekkere combinatie geroosterde champignons met kikkererwten. Gewoon uit de koekenpan en boordevol smaak door gebruik van kruiden en sojasaus. Je begint met het roosteren van de champignons in een droge koekenpan, dan voeg je de smaakmakers toe en aan het einde van de kooktijd komen de kikkererwten erbij. Erbij nog wat groen van bospeen en geroosterde walnoten voor wat extra bite. Makkelijker kan bijna niet.
Een verrassend lekkere combinatie geroosterde champignons met kikkererwten. Gewoon uit de koekenpan en boordevol smaak door gebruik van kruiden en sojasaus. Je begint met het roosteren van de champignons in een droge koekenpan, dan voeg je de smaakmakers toe en aan het einde van de kooktijd komen de kikkererwten erbij. Erbij nog wat groen van bospeen en geroosterde walnoten voor wat extra bite. Makkelijker kan bijna niet.

Variëren met smaak

In dit gerecht kun je de kruiden prima vervangen door wat je in huis hebt. Hetzelfde geldt voor het groen van de bospeen. Als ik niet toevallig wat groen heb van een bos bospenen, dan gebruik ik rucola of veel verse peterselie. Voor een vegan gerecht vervang je de roomboter door plantaardige “boter”. Ook zou je de kikkererwten kunnen vervangen door linzen.


Recept: Geroosterde kruidige champignons met kikkererwten

Bijgerecht
voor 2 personen
Voorbereiden:
15 minuten
Bereiden:
20 minuten
Totale tijd:
35 minuten

Ingrediënten

 • 250 g kastanjechampignons
 • 1 teentje knoflook
 • 1 el (plantaardige) boter
 • Takje rozemarijn of 3 takjes tijm
 • 1 el sojasaus
 • 1 blik kikkererwten
 • Zout en peper

Topping

 • Groen van bospeen
 • Handje walnoten
 • Citroenrasp
 • Olijfolie
 • Zout

Bereiding

Maak de champignons schoon, halveer grote exemplaren. Giet de kikkererwten af in een zeef en spoel met koud water. Laat uitlekken.

Ris van de kruiden de blaadjes van de takjes, gebruik je rozemarijn snijd dan de naaldjes klein.

Was het groen van bospeen en laat goed uitlekken. Droog eventueel met een theedoek. Hak de walnoten grof.

Verhit een droge koekenpan of wokpan en rooster hierin de walnoten. Laat afkoelen op een bord.

Verhit de droge pan weer en voeg hieraan de champignons toe. Dus zonder olie of boter.
Rooster de champignons af en toe omscheppend tot ze goudbruin van kleur zijn en eventueel vocht verdampt is. Gaat het te hard, verlaag dan de temperatuur.

Voeg nu een klont boter, de fijngehakte knoflook, kruiden en een scheut sojasaus toe. Laat een minuutje of 5 bakken.

Voeg dan de kikkererwten toe en laat deze mee bakken tot ze goed warm zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Meng in een kommetje het groen van de bospeen met wat olie en zout. Verdeel over de champignons, strooi de noten erover en rasp er wat schil van citroen boven.

Pin de foto van de Geroosterde champignons met kikkererwten

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Een verrassend lekkere combinatie geroosterde champignons met kikkererwten. Gewoon uit de koekenpan en boordevol smaak door gebruik van kruiden en sojasaus. Je begint met het roosteren van de champignons in een droge koekenpan, dan voeg je de smaakmakers toe en aan het einde van de kooktijd komen de kikkererwten erbij. Erbij nog wat groen van bospeen en geroosterde walnoten voor wat extra bite. Makkelijker kan bijna niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s