Vega kipkerrie met groenten

Deze (vega) kipkerrie met groenten staat met een half uurtje op tafel. Een heerlijke maaltijd met voldoende groenten en een lekkere kerriesaus. Je kunt in plaats van sperziebonen en paprika natuurlijk ook prima andere groenten gebruiken.

Bij mijn dochter mocht ik laatst een dagje op Boris passen. Dat is echt zó ontzettend leuk om te doen, hier zou ik wel aan kunnen wennen hoor! Op mijn vraag of ik iets aan het eten kon doen wees ze op het kipkerrie verspakket voor die avond. Terwijl ik bezig was met de voorbereidingen rook het heerlijk naar kerrie met kokos – een perfecte combinatie als je het mij vraagt. Daarom vandaag mijn eigen versie met vega kipstukjes. Voor de liefhebber is “echte” kip natuurlijk ook prima!

Deze (vega) kipkerrie met groenten staat met een half uurtje op tafel. Een heerlijke maaltijd met voldoende groenten en een lekkere kerriesaus. Je kunt in plaats van sperziebonen en paprika natuurlijk ook prima andere groenten gebruiken.
Deze (vega) kipkerrie met groenten staat met een half uurtje op tafel. Een heerlijke maaltijd met voldoende groenten en een lekkere kerriesaus. Je kunt in plaats van sperziebonen en paprika natuurlijk ook prima andere groenten gebruiken.

Welke groenten kun je gebruiken?

In het verspakket zaten 2 rode paprika’s en een handje sperziebonen, dat heb ik omgedraaid en er 400 gram sperziebonen en 1 rode paprika van gemaakt. Heb je prei in huis? Ook dat is heerlijk in kerriesaus (kijk anders hier voor een ouder recept). Je kunt natuurlijk ook prima een wokpakket gebruiken of een andere combinatie van groenten.
Heb je geen kokosmelk in huis, dan is dat ook niet echt een probleem. Vervang dit dan door volle melk – eventueel in een plantaardige versie. Voor de kokossmaak zou je nog een lepel kokosrasp kunnen toevoegen.


Recept: Vega kipkerrie met groenten

Hoofdgerecht
voor 2 personen
Voorbereiden:
10 minuten
Bereiden:
20 minuten
Totale tijd:
30 minuten

Ingrediënten

 • 200 g (vega) kip
 • 400 g sperziebonen
 • 1 rode paprika
 • 1 kleine ui of 1 sjalotje
 • 1 teentje knoflook
 • 2 tl kerriepoeder
 • 1 tl kurkuma
 • 1 el sojasaus
 • 1 tl miso
 • 1 tl gembersiroop
 • 1 maggiblokje
 • 250 ml kokosmelk of volle melk
 • evt. maizena om te binden
 • evt. citroen- of limoensap
 • (rijst)olie om in te bakken

Bereiding

Snipper de ui en de knoflook. Maak de sperziebonen schoon. Verwijder van paprika de zaadlijsten en zaadjes en snijd in reepjes of blokjes.
Gebruik je kip, snijd deze dan ook in blokjes.

Verhit een scheutje olie in een wokpan en smoor hierin de ui en het teentje knoflook ca. 3 minuten. Gebruik je “echte” kip, dan kan deze nu ook in de pan (vega kip bak je aan het einde apart). Draai het vuur iets hoger en bak de kip rondom aan. Voeg ook de sperziebonen en paprika toe tegelijk met kerriepoeder en kurkuma. Laat ca. 5 minuten bakken.

Snipper de ui en de knoflook. Maak de sperziebonen schoon. Verwijder van paprika de zaadlijsten en zaadjes en snijd in reepjes of blokjes.
Gebruik je kip, snijd deze dan ook in blokjes.

Verhit een scheutje olie in een wokpan en smoor hierin de ui en het teentje knoflook ca. 3 minuten. Gebruik je “echte” kip, dan kan deze nu ook in de pan (vega kips bak je aan het einde apart). Draai het vuur iets hoger en bak de kip rondom aan. Voeg ook de sperziebonen en paprika toe tegelijk met kerriepoeder en kurkuma. Laat ca. 5 minuten bakken.

TIP: misschien heb je liever wat meer kerriesaus? Voeg dan nog een kopje water en eventueel een maggiblokje extra toe. Misschien moet je dan wat meer maizena gebruiken om de saus in te dikken.

Pin de foto van de Vega kipkerrie met groenten

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Deze (vega) kipkerrie met groenten staat met een half uurtje op tafel. Een heerlijke maaltijd met voldoende groenten en een lekkere kerriesaus. Je kunt in plaats van sperziebonen en paprika natuurlijk ook prima andere groenten gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s