Snelle tiramisu in een glas

Tiramisu, maar dan als makkelijk recept en zonder ei. Het kan en het is lekker! Heb je een feestje en wil je een lekker dessert, dan is dit ideaal. In deze tiramisu gebruik ik hazelnootlikeur voor extra smaak. Is het dessert ook voor kinderen, dan kun je de likeur ook prima weglaten.

Tiramisu, maar dan als makkelijk recept en zonder ei. Het kan en het is lekker! Heb je een feestje en wil je een lekker dessert, dan is dit ideaal. Bovendien zou je ook nog iets anders op tafel kunnen zetten – denk aan de crème brûlée of rijstdessert uit een glas. Op die manier kan ieder pakken wat hij/zij lekker vindt. Nog wat vers fruit erbij en eventueel slagroom en iedereen is blij.
In deze tiramisu gebruik ik hazelnootlikeur voor extra smaak. Is het dessert ook voor kinderen, dan kun je de likeur ook prima weglaten.

Tiramisu, maar dan als makkelijk recept en zonder ei. Het kan en het is lekker! Heb je een feestje en wil je een lekker dessert, dan is dit ideaal. In deze tiramisu gebruik ik hazelnootlikeur voor extra smaak. Is het dessert ook voor kinderen, dan kun je de likeur ook prima weglaten.

Waarom zonder ei?

Bij de bereiding van tiramisu wordt het ei rauw verwerkt. Rauw ei is – vanwege mogelijk besmettingsgevaar met salmonella – niet geschikt voor zwangere vrouwen of personen met een zwak immuunsysteem. Nu ben ik niet zwanger ;-), maar mijn immuunsysteem is al meer dan 30 jaar een lachertje. En hoewel ik van de originele tiramisu niet ziek ben geworden, tegenwoordig loop ik het risico liever niet meer.

Natuurlijk proef je het verschil met de originele variant – deze is ook iets minder luchtig – (zie hier het recept voor de originele tiramisu), maar ik kan je verzekeren dat deze versie zonder ei ook heel erg lekker is.


Recept: Snelle tiramisu in een glas

Dessert
voor 4 glaasjes
Voorbereiden:
10 minuten
Bereiden:
5 minuten
Totale tijd:
1 uur

Ingrediënten

 • 200 ml slagroom
 • 2-3 el suiker
 • 250 g mascarpone
 • 16 lange vingers
 • 1 kopje espresso
 • 1 el hazelnootlikeur of chocoladelikeur

Voor de decoratie

 • Cacaopoeder of chocoladerasp
 • 2 lange vingers

Bereiding

Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen. Zet een kopje espresso en laat dit afkoelen.

Neem 4 el apart en klop die door de mascarpone zodat dit iets luchtig wordt.

Klop in een aparte kom de resterende slagroom met de suiker. Ik gebruikte ongeveer 2 eetlepels en dan is de tiramisu niet zo erg zoet. Gebruik eventueel wat meer.

Spatel een deel van de mascarpone rustig door de slagroom. Ga zo door tot alles gemengd is.

Meng de likeur met de koffie in een schaaltje.

Breek de lange vingers in passende stukjes. Doop de stukjes even in het koffiemengsel en leg dan in de glaasjes. Verdeel er een laag mascarponemengsel over. Daarop een volgende laag lange vingers  en weer mascarpone en ga zo door tot de glaasjes gevuld zijn.

Strijk de bovenkant van de mascarpone glad en bestrooi met het cacaopoeder of de chocoladerasp.

Zet een half uurtje in de koelkast en dek af met een stukje plasticfolie.
Steek vlak voor het serveren een halve lange vinger in het glas.

Pin de foto van de Snelle tiramisu in een glas

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Tiramisu, maar dan als makkelijk recept en zonder ei. Het kan en het is lekker! Heb je een feestje en wil je een lekker dessert, dan is dit ideaal. In deze tiramisu gebruik ik hazelnootlikeur voor extra smaak. Is het dessert ook voor kinderen, dan kun je de likeur ook prima weglaten.

3 thoughts

 1. Ja watte, nu ik hier mijn havermoutpap eet en dit lees krijg ik plots ferme goesting in een crème brûlée of deze tiramisu van je. Oogt heel mooi en zeer uitnodigend Anja.
  Het luchtige kan je bekomen door het vocht van kikkererwten op te kloppen tot sneeuw. Zo doe ik het soms in mijn gebak of pannenkoeken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s