Pasta met vis en groenten van de barbecue

De groenten en de vis in dit eenpansgerecht komen van de BBQ. De pasta kook je even apart. De smaak van de geroosterde groenten doet het goed in de pasta. Geen sausje nodig - alleen wat citroensap en lekker veel peper.

Een eenpersoons maaltijd van de BBQ… dat kan best en zeker met onze mini Cadac op gas is dat zeker geen probleem. Aansteken en even wachten tot hij warm is en je kunt aan de slag. En ik weet dat je het typische rokerige aroma van houtskool niet kunt evenaren. De smaken zijn er niet minder om hoor!
Nadeel van een kleine BBQ: het paste er niet allemaal in een keer op 😄, zeker als je behalve een stukje vis (of vlees of vega) ook nog je groenten wilt roosteren. Ik ben al even in de BBQ-mood, vooral nu ik veel inspiratie heb opgedaan in het kookboek De Groene Barbecue – lees zeker even de review!

De groenten en de vis in dit eenpansgerecht komen van de BBQ. De pasta kook je even apart. De smaak van de geroosterde groenten doet het goed in de pasta. Geen sausje nodig - alleen wat citroensap en lekker veel peper.
De groenten en de vis in dit eenpansgerecht komen van de BBQ. De pasta kook je even apart. De smaak van de geroosterde groenten doet het goed in de pasta. Geen sausje nodig - alleen wat citroensap en lekker veel peper.

Hoe snel kun je aan tafel?

Zoals ik al zei heb ik een mini BBQ, als de paprika en de lente-ui erop ligt, is hij helemaal vol en kan er niks meer bij. Dat houdt dan ook in dat ik dit gerecht in stappen bereid. Heb je een grote BBQ, dan ben je misschien wel sneller klaar. Houdt er dan wel rekening mee, dat de vis snel klaar is (denk aan een minuutje of 5).
Gebruik een pasta van een goede kwaliteit, volkoren of “gewoon”, dan blijft hij wat langer bite houden heb ik gemerkt. Fusili is mijn favoriet, maar je kunt natuurlijk ook bijvoorbeeld penne gebruiken.


Recept: Pasta met vis en groenten van de barbecue

Hoofdgerecht
voor 1 persoon
Voorbereiden:
ca. 15 minuten
Bereiden:
ca. 30 minuten
Totale tijd:
ca. 30-45 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • ½ courgette
  • 1 of 2 lente-ui
  • 1 kabeljauwhaasje
  • 75 g fusilli (bijv. van La Molisana)
  • olie
  • peper en zout

Bereiding

Verwarm de BBQ.

Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Kwast in met olie en leg op de BBQ. Sluit eventueel het deksel.

Schaaf de courgette, halveer de lente-ui in de lengte. Leg de kabeljauw op een velletje aluminiumfolie en kwast dit in met wat olie (tegen het plakken). Bestrooi met peper en zout.

Breng water aan de kook voor de pasta en kook deze 1 minuut korter dan beetgaar. Schep de pasta met een schuimspaan in een vergiet, maar gooi het kookwater niet weg. Hussel de pasta met een beetje olie, plaats de vergiet terug op de pan met het nog hete water en leg het deksel erop.

Leg de lente-ui op de grill. Als de paprika bijna klaar is grill je de courgette en als laatste de kabeljauw.

Verwarm intussen een schaal of gebruik het deksel van de BBQ.

Schep de groenten die gaar zijn alvast in de schaal en dek af met een deksel. Als alle groenten klaar zijn kan de pasta erbij, schep om, breng op smaak met flink peper en een kneepje citroensap en leg de vis er in stukjes bij.

Pin de foto van de Pasta met vis en groenten van de barbecue

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

De groenten en de vis in dit eenpansgerecht komen van de BBQ. De pasta kook je even apart. De smaak van de geroosterde groenten doet het goed in de pasta. Geen sausje nodig - alleen wat citroensap en lekker veel peper.

One thought

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s