Portugese appeltaartjes met walnoten

De lekkerste appeltaartjes met noten komen uit Portugal! Ik probeerde ze te bakken op de BBQ en dat gaat prima! Dit makkelijke recept wil je proberen en als het regent kan het ook prima in de oven.

Het is tijd voor appeltaart – het is eigenlijk altijd wel tijd voor appeltaart ๐Ÿ˜‰ is mijn bescheiden mening. Voor de foodblogswap (de maandelijkse receptenruil) van juni mocht ik een recept kiezen van Elsa. Daar zag ik bijna meteen de Appeltaart naar Portugees recept voorbijkomen en ik was gelijk verkocht, want ik ben fan van de Portugese keuken. Ik heb er niet veel aan veranderd, behalve dan dat ik er 4 kleine appeltaartjes van gemaakt heb in plaats van een grote.
Elsa komt uit Portugal en woont alweer heel wat jaartjes in Nederland. Ze houdt van koken maar ook van hobby-projecten, lifestyle en reizen, neem zeker eens een kijkje op haar blog: Elsarblog voor veel inspiratie en zeker niet alleen op gebied van koken.

De lekkerste appeltaartjes met noten komen uit Portugal! Ik probeerde ze te bakken op de BBQ en dat gaat prima! Dit makkelijke recept wil je proberen en als het regent kan het ook prima in de oven.
De lekkerste appeltaartjes met noten komen uit Portugal! Ik probeerde ze te bakken op de BBQ en dat gaat prima! Dit makkelijke recept wil je proberen en als het regent kan het ook prima in de oven.

Bakken op de Barbecue

Het recept is voor 4 eenpersoons taartjes. Met het BBQ-seizoen in gedachten probeerde ik een eenpersoons taartje te bakken op de BBQ. Dat gaat namelijk prima, als je BBQ een deksel heeft en als je een beetje vertrouwd bent met de temperatuur regeling. Tegenwoordig zijn er veel BBQ’s te koop waarvan je de temperatuur makkelijk kunt aflezen (denk aan de big green versie). Bij de oudere types is het even uitproberen. Ik ben begonnen mijn Cadac op de hoogste stand voor te verwarmen, dan bakvorm er in, deksel sluiten en temperatuur verlagen naar de middelste stand. Het taartje was in 10 minuten gebakken! Wel even opletten dat het niet te hard gaat.


Recept: Portugese appeltaartjes met walnoten

Gebak
voor 4 personen
Voorbereiden:
15 minuten
Bereiden:
10-30 minuten
Totale tijd:
25-45 minuten

Ingrediรซnten

 • 50 g suiker
 • 20 g (plantaardige) roomboter + extra
 • 1 ei (L)
 • 65 g bloem
 • ยผ tl bakpoeder
 • snufje zout
 • 1-1,5 el lauwwarm water
 • 25 g walnoten
 • 1 kleine appel
 • kaneelpoeder

Bereiding

Laat alle ingrediรซnten op kamertemperatuur komen.

Verwarm de BBQ -met deksel- tot ongeveer 180oC. Verwarm de oven voor op 180oC (of 160o hetelucht).

Vet de bakvormpjes goed met boter en bestrooi eventueel met (paneer)meel. Klop het overtollige meel eruit.

Hak de walnoten grof. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de helft in blokjes en de andere helft in plakjes.

Klop in een kom met (hand)mixer de suiker met de boter tot deze wit van kleur ziet en schuimig is. Klop het ei los en meng dit in delen toe aan het beslag. Pas als het toegevoegde ei volledig is opgenomen het volgende toevoegen.

Zeef de bloem met het bakpoeder en een snufje zout. Meng dit door het beslag en voeg dan ook beetje bij beetje het water toe. Spatel dit door het beslag tot een egale massa.
Meng de appelblokjes en de walnoten door het beslag en giet het beslag dan in de bakvormpjes.

Garneer met de plakjes appel en bestrooi met een snufje kaneel.

BBQ
Zet de bakvormpjes op de grillplaat en sluit de BBQ. Draai de temperatuur naar gemiddeld en laat de taartjes ongeveer 10 minuten bakken. Kijk na 5 minuten of het niet te hard gaat (niet eerder want dan zakken ze misschien in), verlaag anders de temperatuur

Oven
Plaats op het rooster en bak gedurende ca. 35 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een satรฉstokje of prikker of de taartjes klaar zijn. Deze dient er schoon uit te komen, zo niet verleng de baktijd dan. Laat ongeveer 5 minuten afkoelen op een rooster en verwijder dan de bakvorm. Laat verder afkoelen, of serveer warm met een bolletje vanille-ijs.

Pin de foto van de Portugese appeltaartjes met walnoten

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

De lekkerste appeltaartjes met noten komen uit Portugal! Ik probeerde ze te bakken op de BBQ en dat gaat prima! Dit makkelijke recept wil je proberen en als het regent kan het ook prima in de oven.

5 thoughts

 1. Daar heb ik nu wel direct zin in want de foto’s zien er zo uitnodigend uit dat ik er gelijk eentje nemen wil ๐Ÿ˜œ Opgeslagen voor als ik terug thuis ben na operatie ๐Ÿ˜ Wordt dan wel eentje op Vegan wijze ๐Ÿ˜Š Staat allemaal duidelijk omschreven ๐Ÿ”๐Ÿ‘Œ

  Geliked door 1 persoon

   1. Via de link tref je vele mogelijkheden: https://ecolien.nl/vegan-ei-vervangers/… Ik durf wel eens het natuurlijke en plantaardige lupine meel te gebruiken omdat het een mooie gele kleur heeft, en indien er wit van ei bij moet, gebruik ik het vocht van kikkererwten uit een glazen bokaal. Beetje bloemsuiker en snuifje zout erbij, en dan maar stijf kloppen ๐Ÿ˜‹
    Om room te vervangen en als verdikker gebruik ik altijd voorgeweekte cashew noten… het lekkerste dat er is Anja ๐Ÿ‘Œ

    Bedankt voor je like op ‘Vegan natuurlijk’ ๐Ÿ™๐Ÿ™‹โ€โ™‚๏ธ

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s