Spiezen met gnocchi, groenten en pesto

Deze spiezen met gnocchi, tomaat en courgette worden nóg lekkerder door (vegan) pesto te gebruiken als marinade en dressing. Rooster ze op de BBQ of in de grillpan. Het recept is makkelijk en snel klaar.

De hoeveelheid gnocchi die ik kookte voor het recept met spinazie en ricotta was toch wat veel en er bleef een restje over. Tja, wat doe je daarmee? Nu zijn gebakken gnocchi ook heel lekker met name door het knapperige korstje dat ze dan krijgen. Uit het boek de Groene Barbecue dat ik nog niet zo lang in huis had, herinnerde ik me een recept van gnocchi spiezen met paprika en pesto. Dat leek me wel wat! Paprika had ik niet in huis, maar wel nog voldoende tomaatjes. De pesto smaakte er perfect bij, zeker als je hem zelf maakt want dat is toch wel het lekkerst!

Deze spiezen met gnocchi, tomaat en courgette worden nóg lekkerder door (vegan) pesto te gebruiken als marinade en dressing. Rooster ze op de BBQ of in de grillpan. Het recept is makkelijk en snel klaar.
Deze spiezen met gnocchi, tomaat en courgette worden nóg lekkerder door (vegan) pesto te gebruiken als marinade en dressing. Rooster ze op de BBQ of in de grillpan. Het recept is makkelijk en snel klaar.

Varieer met groenten

Wil je dit als voorgerecht maken, dan kun je eventueel ook een grillpan gebruiken of een gas-BBQ want die is snel op temperatuur. Maar heb je nog meer gerechten voor op de BBQ, dan past dit er natuurlijk ook prima bij.
Het originele recept gaat voor gnocchi in combinatie met paprika en halloumi. Heb je dat niet in huis, wees dan creatief. Ik gebruikte tomaatjes en plakjes courgette. Het is handig om groenten in dezelfde grootte te snijden als de gnocchi, dan roostert alles mooi gelijkmatig. Het is lastig om exacte hoeveelheden aan te geven, ik maakte 6 spiezen met gnocchi, tomaat en courgette.


Recept: Spiezen met gnocchi, groenten en pesto

Bijgerecht
voor 6-8 spiezen
Voorbereiden:
15 minuten
Bereiden:
10 minuten
Totale tijd:
25 minuten

Ingrediënten

  • een restje (gekookte) gnocchi
  • ca. 200 g kerstomaatjes
  • 1 kleine (of halve) courgette
  • 1 el (vegan) pesto (+ 2 el extra)
  • olijfolie
  • citroensap
  • peper en zout

Bereiding

Wil je meer maken dan de aangegeven hoeveelheid, dan kun je de gnocchi ook eerst even garen. Doe ze in een kom met net gekookt water en laat 2 minuten staan. Giet af, spoel met koud water en laat afkoelen tot gebruik.

Gebruik je houten prikkers, week deze dan eerst enkele uren in water om te voorkomen dat ze verbranden op de BBQ.

Zorg dat de BBQ goed warm is.

Snijd alle ingrediënten in de maat van de gnocchi, snoeptomaatjes kun je heel laten. Doe alles in een kom en meng er 1 eetlepel pesto, 1 el olijfolie en peper en zout door. Zet tot gebruik in de koelkast.

Rijg alles om en om aan de spiezen. Grill op de BBQ tot de gnocchi een krokant korstje hebben.

Meng 2 el pesto met 1 el olijfolie en een citroensap naar smaak. Geef dit erbij als dressing.

Dit recept is afkomstig uit De Groene Barbecue van Rukmini Iyer (klik op de link voor de volledige review).

Pin de foto van de Spiezen met gnocchi, groenten en pesto

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Deze spiezen met gnocchi, tomaat en courgette worden nóg lekkerder door (vegan) pesto te gebruiken als marinade en dressing. Rooster ze op de BBQ of in de grillpan. Het recept is makkelijk en snel klaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s