Pesto zonder pijnboompitten

Pesto zonder pijnboompitten? Jazeker en dat is ook nog eens heel lekker! Je vervangt de pijnboompitten door broodkruim. Gebruik de pesto in je favoriete pasta, bij de vis, de risotto of de BBQ. Een makkelijk en snel recept!

Alweer een hele tijd geleden las ik het recept van pesto zonder pijnboompitten. Een recept van de Italiaanse sterrenkok Massimo Bottura. Het komt erop neer dat je de pesto maakt met kruiden zoals basilicum, munt en peterselie, knoflook en kaas uiteraard. Ter vervanging van de pijnboompitten gebruikt hij broodkruim. Er zijn veel mensen allergisch voor pijnboompitten en zeker voor hen zou dit een ideale manier zijn om pesto te maken. Maar… deze pesto is gewoon ook héél erg lekker! Je mist de pijnboompitten namelijk helemaal niet!
In mijn versie heb ik de munt en peterselie achterwege gelaten, want ik had ze simpelweg niet in huis. De rest wel… dus ik nam een gok. Wil je het wel toevoegen gebruik dan van beide 10 gram.

Pesto zonder pijnboompitten? Jazeker en dat is ook nog eens heel lekker! Je vervangt de pijnboompitten door broodkruim. Gebruik de pesto in je favoriete pasta, bij de vis, de risotto of de BBQ. Een makkelijk en snel recept!

Pesto gebruiken in een recept

Het lekkerste recept met pesto? Geen idee eigenlijk, iedereen heeft zo zijn of haar voorkeuren. Maar een pasta pesto, of geroosterde groenten met pesto, risotto met pesto, vis uit de oven met een laagje pesto… en zo kan ik nog wel even doorgaan. Pesto maakt alles lekkerder. Punt.
Met deze pesto maakte ik onderstaande pasta: met dunne plakjes courgette en doperwten.


Recept: Pesto zonder pijnboompitten

Smaakmaker
voor ca. 4 porties
Voorbereiden:
1-3 uur
Bereiden:
10 minuten
Totale tijd:
1-3 uur

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 50 g broodkruim
  • 100 g basilicum
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • 70 g goede olijfolie
  • 30 g ijskoud water of ijsklontjes
  • citroenrasp

En verder

  • Keukenmachine of blender

Bereiding

Zet de olijfolie 3 uur in de koelkast. Dit voorkomt dat de pesto verhit wordt tijdens het pureren. Ben je dat vergeten, of wil je het snel maken? Weeg dan ijsklontjes af en doe deze in de olijfolie. Laat het ijs smelten in de koelkast. Ook dit duurt even, maar zeker geen 3 uur.

Plet het knoflookteentje, verwijder de schil en eventueel de groene kern. Rasp de kaas.

Houd 4-6 eetlepels Parmezaanse kaas achter voor over de pasta.

Doe alle ingrediënten (houd 1 el water achter) in een blender of keukenmachine en pureer. Is de pesto nog te droog voeg dan de rest van het water toe.

Proef en voeg eventueel wat citroenrasp en een snuf peper toe.

Pin de foto van de Pesto zonder pijnboompitten

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Pesto zonder pijnboompitten? Jazeker en dat is ook nog eens heel lekker! Gebruik de pesto in je favoriete pasta, bij de vis, de risotto of de BBQ. Een makkelijk en snel recept!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s