Tortellini ovenschotel

Deze heerlijke tortellini ovenschotel is snel gemaakt. Gebruik verse tortellini, kies je favoriete vulling (vlees of vega) en voeg er nog wat groenten aan toe. Het makkelijke recept zorgt ervoor dat je met een half uurtje aan tafel kunt.

Voor de foodblogswap van deze maand werd ik gekoppeld aan Eef van Eef kookt zo. Eef plaatst wekelijks de lekkerste recepten, plus ook nog eens een Weekmenu voor de broodnodige inspiratie. Als je het even niet meer weet, is zo’n weekmenu zeker heel erg handig. Van haar blog koos ik voor de Ravioli ovenschotel, want pasta – in welke vorm dan ook – is een van mijn favorieten. Ravioli uit de oven lijkt me heerlijk en zeker als je een drukke (werk)dag hebt gehad is het een prima gerecht, want het is zo klaar. Ik verving de ravioli door tortellini, het gehakt liet ik achterwege maar voegde daarnaast wel nog een paprika en courgette toe (voor de broodnodige vitamientjes).

Deze heerlijke tortellini ovenschotel is snel gemaakt. Gebruik verse tortellini, kies je favoriete vulling (vlees of vega) en voeg er nog wat groenten aan toe. Het makkelijke recept zorgt ervoor dat je met een half uurtje aan tafel kunt.
Deze heerlijke tortellini ovenschotel is snel gemaakt. Gebruik verse tortellini, kies je favoriete vulling (vlees of vega) en voeg er nog wat groenten aan toe. Het makkelijke recept zorgt ervoor dat je met een half uurtje aan tafel kunt.

Makkelijke maaltijd

Het recept is echt heel gemakkelijk, en je zit met een half uurtje aan tafel. Heb je echt heel weinig tijd, dan zou je de saus ook de avond van tevoren al kunnen maken. De hele schotel voorbereiden heeft weinig zin, omdat hij dan ook langer in de oven moet om weer door en door warm te worden. Bovendien hoeft de verse tortellini maar 3 minuten te koken, dus dat is mooi meegenomen.

Kies je favoriete vulling voor de tortellini, dat kan met kaas, maar natuurlijk ook met vlees als je dat liever hebt. Eef voegt nog pesto toe aan dit gerecht en dat lijkt me ook heerlijk, maar het kan ook prima zonder.


Recept: Tortellini ovenschotel

Hoofdgerecht
voor 2 personen
Voorbereiden:
15 minuten
Bereiden:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten

Ingrediënten

 • 1 sjalotje
 • 1 teentje knoflook
 • 250 ml tomaten passata
 • 1 volle tl oregano
 • 1 handje cherrytomaten
 • 1 kleine courgette
 • 1 puntpaprika
 • 250 g verse tortellini
 • Peper en zout
 • Olie
 • Verse basilicum

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220oC (of 200 oC hetelucht).

Snipper het sjalotje en de knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en smoor sjalot en knoflook ca. 5 minuten tot ze zacht zijn maar niet bruin.

Snijd de puntpaprika in dunne ringen (verwijder pitjes) en hak deze grofweg in stukjes. Voeg samen met de oregano toe aan de ui. Breng aan de kook, draai dan het vuur laag en laat nog 5 minuten sudderen.

Schaaf de courgette met de mandoline (of gebruik een kaasschaaf) in dunne plakken.

Breng in een pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Kook de tortellini al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en meng door de saus. Proef op smaak en voeg eventueel nog een beetje zout en peper en peper toe.

Schep in een ovenschaal.

Rol elk plakje courgette op en verdeel tussen de tortellini in de schaal.

Halveer de tomaatjes en verdeel deze over de schotel.

Laat de mozzarella even uitlekken en verdeel over de schaal.

Strooi er nog een beetje oregano over.

Plaats de schaal op een rooster in het midden van de oven voor ongeveer 10 minuten.

Garneer met verse basilicumblaadjes.

Pin de foto van de Tortellini ovenschotel

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Deze heerlijke tortellini ovenschotel is snel gemaakt. Gebruik verse tortellini, kies je favoriete vulling (vlees of vega) en voeg er nog wat groenten aan toe. Het makkelijke recept zorgt ervoor dat je met een half uurtje aan tafel kunt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s