
Zomerfruit nodigt uit tot bakken, dus hup naar de winkel en kies je favoriete fruit! Ik hou van kersen en als ik me een beetje kan inhouden (wat ik dan weer héél lastig vind), houd ik nog net voldoende over om er iets lekkers mee te bakken. Zoals bijvoorbeeld deze plaatcake met amandelschaafsel. Het voordeel van een plaatcake zoals deze is ook nog eens dat hij snel gebakken is, want hij heeft maar 30 minuten oventijd nodig. Fijn toch ;-).
De cake is zeker voldoende zes, maar kan zelfs tot 12 personen als je hem in kleinere stukjes snijdt.


Tip voor het bakken in een Airfryer
Je kunt deze cake ook in de airfryer bakken, op ca. 155oC . Gebruik dan een passende, liefst lage, vorm. Misschien zul je het recept moeten halveren, afhankelijk van de grootte van de vorm. Doe je dit niet dan heeft de cake langer nodig om te bakken en dan wordt hij misschien wat vochtig omdat zomerfruit meestal wat meer vocht bevat. Het amandelschaafsel rooster je het best in een pan en strooi je na het bakken over de cake.
Recept: Kersen plaatcake met amandelschaafsel
Gebak voor 6-12 personen | ||
Voorbereiden: 25 minuten | Bereiden: 30 minuten | Totale tijd: 55 minuten |
Ingrediënten
- 125 g patentbloem, gezeefd
- 100 g roomboter
- 100 g suiker
- snufje zout
- 2 eieren
- 25 ml yoghurt
- 75 g ontpitte kersen
- ca. 1 el amandelschaafsel
- poedersuiker om te bestrooien
En verder:
- 1 rechthoekige taartvorm 12×35 cm of 20×20 cm
- bakpapier
Bereiding
Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen voordat je begint.
Wil je de bakplaat gebruiken, beleg deze dan royaal met bakpapier in de bovengenoemde maat, vouw de randen om tot 3 cm hoogte en zet vast met een nietje of paperclip. Beleg als je een taartvorm gebruikt, ook deze met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 175oC (of 155oC hetelucht).
Meng een snufje zout door de bloem. Klop in een kom de boter met suiker zacht, romig en luchtig. Voeg de yoghurt toe en meng er goed door. Dan een voor een de eieren en ook deze er goed door mengen. Het volgende ei pas toevoegen als het vorige volledig is opgenomen.
Spatel nu luchtig de bloem door het botermengsel. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Verdeel de kersen en het amandelschaafsel erover en bak de cake in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
Laat de cake in het bakpapier/de vorm op een rooster afkoelen.
Bestrooi vlak voor het serveren met de poedersuiker.
Pin de foto van de Kersen plaatcake met amandelschaafsel
Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

One thought