Cheesecake ijs met blauwe bessen

Dit overheerlijke cheesecake ijs met blauwe bessen maak je makkelijk zelf. Ook zonder ijsmachine! De smaakmaker in dit ijs is siroop van blauwe bessen. Maak je het voor volwassenen? Voeg dan ook nog een beetje likeur toe!

Zelf ijs maken is superleuk om te doen en het maakt niet uit of je nu wel of geen ijsmachine hebt! Een tijdje geleden at ik een strawberrycheesecake ijsje en dat was zó lekker, dat ik het ook zelf wel eens wilde proberen. Nadat ik de ruzie om de ruimte in de vriezer eindelijk gewonnen had, kon ik de ijskom van mijn keukenmachine erin zetten. Tijd om na te denken over het recept. Het blijkt dat ik niet de enige ben die dol is op cheesecake ijs, want er zijn een heleboel recepten te vinden op internet. En dat snap ik, cheesecake ijs is namelijk véél lekkerder dan echte cheesecake 😉.
Voor de smaak voegde ik siroop van blauwe bessen toe en frambozen likeur. Maak je het ijs ook voor kinderen, laat de likeur dan liever achterwege. Het mengsel wordt namelijk niet verhit, dus de alcohol verdampt niet.

Dit overheerlijke cheesecake ijs met blauwe bessen maak je makkelijk zelf. Ook zonder ijsmachine! De smaakmaker in dit ijs is siroop van blauwe bessen. Maak je het voor volwassenen? Voeg dan ook nog een beetje likeur toe!
Dit overheerlijke cheesecake ijs met blauwe bessen maak je makkelijk zelf. Ook zonder ijsmachine! De smaakmaker in dit ijs is siroop van blauwe bessen. Maak je het voor volwassenen? Voeg dan ook nog een beetje likeur toe!

Melk met de smaak van slagroom

In de fitbox die ik recent kreeg van Kroon op het Werk zat een fles volle melk met minder vet van ElkeMelk. Een bijzondere soort melk, want de melk wordt op de boerderij gepasteuriseerd en komt dus rechtstreeks van de boer. Bovendien is de melk in iedere fles afkomstig van één koe, waardoor elke fles ook weer speciaal is. Dat wordt ook vermeld op het etiket, zo is de melk in deze fles van Roza 18. De melk ruikt naar slagroom, heeft een dikke roomkraag (net als vroeger :-)) en ik kreeg meteen visioenen van ijs gemaakt met deze melk. Je kunt ElkeMelk gewoon kopen in de supermarkt, dus probeer het zeker eens, want hij is heel geschikt om ijs mee te maken.
Kun je de melk niet vinden, vervang hem dan door dezelfde hoeveelheid slagroom.


Recept: Cheesecake ijs met blauwe bessen

IJs
voor 8-10 personen
Voorbereiden:
15 minuten
Bereiden:
10-20 minuten
Totale tijd:
ca. 24 uur

Ingrediënten

 • 100 g roomkaas
 • 100 g Griekse yoghurt (10% vet)
 • 200 ml slagoom of volle melk van ElkeMelk
 • 300 g gecondenseerde melk
 • 3 el Amarula frambozen chocola likeur

Voor de bessensiroop

 • 250 g blauwe bessen
 • 2 el suiker
 • 1 el citroensap

En verder

 • Keukenmachine of mixer
 • IJsmaker
 • Diepvriesbak van ca. 1 liter

Bereiding

Het is belangrijk dat alle ingrediënten zo koud mogelijk zijn. Dus plaats alles in de koelkast!

De blauwe bessen (bewaar een klein handje voor de garnering) met de suiker en het citroensap in een pan aan de kook brengen en laten inkoken tot siroop. Giet in een kom en zet in de koelkast. Nog beter is het om dit de ochtend of dag van tevoren al te doen.

Schud de melk goed, giet in een mengkom. Gebruik je slagroom, dan kun je deze even lobbig kloppen. Voeg de roomkaas, de yoghurt en de Amarula toe en roer alles goed los. Dit gaat lekker snel als je een mixer gebruikt, maar het kan natuurlijk ook met een garde.  

Zet de kom in de koelkast en laat alles weer goed koelen.

Heb je een ijsmaker of kom voor de keukenmachine, draai hierin dan het ijs. Het kan echter ook zonder.

Giet de helft van het mengsel in een schaal of kom, giet er een sliert  siroop op en trek er met een satéprikker kringen in zodat je de siroop een beetje mengt met het ijsmengsel. Giet de rest erop en ook weer een laagje siroop en trek er weer met de satéprikker kringen in.

Dit overheerlijke cheesecake ijs met blauwe bessen maak je makkelijk zelf. Ook zonder ijsmachine! De smaakmaker in dit ijs is siroop van blauwe bessen. Maak je het voor volwassenen? Voeg dan ook nog een beetje likeur toe!

Garneer met de laatste bosbessen. Zet het ijs (afgedekt) enkele uren tot een nachtje in de vriezer, als je het liever wat steviger hebt.

Heb je geen ijsmaker, dan kun je het mengsel ook meteen invriezen. Misschien is het dan lastiger om de siroop te mengen, maar aan de smaak doet het niets af.

Garneer met de laatste bosbessen en sluit af met een deksel of plastic zak. Zet de bak een nachtje in de vriezer om het ijs te laten uitharden.

Pin de foto van het Cheesecake ijs met blauwe bessen

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Dit overheerlijke cheesecake ijs met blauwe bessen maak je makkelijk zelf. Ook zonder ijsmachine! De smaakmaker in dit ijs is siroop van blauwe bessen. Maak je het voor volwassenen? Voeg dan ook nog een beetje likeur toe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s