
Een lichte salade is een prima idee voor de lunch of als bijgerecht bij de maaltijd. Het hoeft niet altijd heel uitgebreid te zijn, want door goede ingrediënten kan een simpele salade al heerlijk smaken. Voor de variatie voegde ik rode bessen toe en geitenkaas, een super combinatie! Een dressing maken is niet nodig, een goede olijfolie is voldoende, want de rode bessen zorgen voor het zuurtje in de salade.


Crema di balsamico
Een salade wordt altijd lekkerder door er een sliertje balsamico crema aan toe te voegen. Een heel erg lekkere is de bio Cremaceto van Mazzetti, te koop in . Heb je geen crema in huis, maar wel een goede balsamico azijn, dan kun je de crema ook goed zelf maken! Klik op deze link voor het receptje.
Recept: Salade met geitenkaas en rode bessen
Salade voor 2 personen | ||
Voorbereiden: 10 minuten | Bereiden: 5 minuten | Totale tijd: 15 minuten |
Ingrediënten
- 1 rode ui of 1 sjalotje
- handje snoeptomaatjes
- 1 kleine rode puntpaprika
- een handje rode bessen
- een handje mini geitenkaas bolletjes (bijv. Bettine geitenkaas pearls)
- 1 of 2 lente-ui
- 1 zakje gemengde salade
- olijfolie
- peper en zout
- balsamico crema
Bereiding
Snijd de ui in dunne ringen, halveer de tomaatjes en snijd de paprika in dunne ringen. Was de rode bessen en ris van de takjes. Snijd de lente-ui in dunne ringen.
Maak de salade meteen op het bord op: meng de sla met de groenten en breng op smaak met peper en zout. Schenk er een sliertje olijfolie over en meng dit erdoor. Garneer met de rode bessen en de geitenkaas bolletjes. Eindig met de crema balsamico.
Lekker met vers (Italiaans) brood.
Variatietips:
Vervang de rode bessen door aardbeien, bosbessen of frambozen. In plaats van geitenkaas kun je natuurlijk ook andere kaas als feta, of geroosterde halloumi gebruiken.
Gebruik je zoet fruit als perzik of nectarine, voeg dan een kneepje citroensap toe aan de salade of maak een honing/mosterd dressing.
Pin de foto van de Salade met geitenkaas en rode bessen
Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.
