Piri piri (vega) kipspiezen van de barbecue

Kip piri piri is een Portugees gerecht. De kruidenmix kun je hier kopen en je maakt er deze lekkere (vega) kipspiezen mee op de barbecue. Lekker makkelijk, lekker snel!

De piri piri specerijenmix gebruik ik eigenlijk veel te weinig. In Portugal at ik het voor het eerst en was meteen fan. Gebakken op de buitenbarbecue van een restaurant in Silves, het smaakte heerlijk spicy en perfect in combinatie met kip. Toen we ook hier weer eens lekker barbecue-weer hadden, moet ik hier ineens weer aan denken. Het resultaat zijn deze spiezen met piri piri vega kip – kan natuurlijk ook met echte kip. Erbij aten we geroosterde groenten en een couscous-salade. Ik waande me weer op vakantie!
En, als het dan geen weer is voor de barbecue, dan maak je deze spiezen in een grillpan of op een bakplaat.

Kip piri piri is een Portugees gerecht. De kruidenmix kun je hier kopen en je maakt er deze lekkere (vega) kipspiezen mee op de barbecue. Lekker makkelijk, lekker snel!
Kip piri piri is een Portugees gerecht. De kruidenmix kun je hier kopen en je maakt er deze lekkere (vega) kipspiezen mee op de barbecue. Lekker makkelijk, lekker snel!

Wat eten we erbij?

Bij deze spiezen maakte ik een dressing van gelijke hoeveelheden mayonaise en Griekse yoghurt, op smaak gebracht met limoensap en rasp (receptje van de Vegetarische Slager). Liever wat meer keuze, kijk dan eens naar de verzamelblog met de lekkerste sausjes in één overzicht.

Lekker voor erbij:
Geroosterde groenten (ook van de barbecue natuurlijk), foto 1
Een lekkere couscous salade (al dan niet met feta), foto 2
Spiezen met gnocchi en groenten, foto 3


Recept: Piri piri (vega) kipspiezen van de barbecue

Bijgerecht
voor 2 personen
Voorbereiden:
5 minuten
Bereiden:
5-15 minuten
Totale tijd:
45 minuten

Ingrediënten

  • 1 schaaltje vegetarische kipstukjes
    of
  • 2 kipdijfilets

Voor de marinade

  • 1,5 el neutrale olie
  • 1/2 tl piri piri specerijen
  • 1/2 tl paprikapoeder

En verder

  • 4 spiezen

Bereiding

Meng de ingrediënten voor de marinade. Gebruik je kipdijfilet dan kun je eventueel ook wat zout eraan toevoegen.

Snijd kipdijfilets in stukjes.

Meng de (vega)kip met de marinade en laat minimaal een half uurtje staan.

Breng de barbecue op temperatuur. Rijg de stukjes aan de spiezen en grill tot de kip gaar is. Keer regelmatig. De vega kipstukjes hebben niet zo lang nodig omdat ze voorgegaard zijn. Ongeveer 5 minuten zal voldoende zijn.

Pin de foto van de Piri piri (vega) kipspiezen van de barbecue

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Kip piri piri is een Portugees gerecht. De kruidenmix kun je hier kopen en je maakt er deze lekkere (vega) kipspiezen mee op de barbecue. Lekker makkelijk, lekker snel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s