
Sinds een paar weken worden recepten voor soep op mijn blog weer veel bezocht. Dat is dus een mooi moment om er een verzameling van te maken. Dat kan een maaltijdsoep zijn, of toch een lichtere variant die weer heel goed geschikt is als voorgerecht.
Terwijl ik dit blog samenstel zie ik dat er maar enkele recepten zijn waar vlees of vis is gebruikt. In de overige recepten wordt bouillon toegevoegd, soms op basis van bouillonblokjes. Dit kan natuurlijk een vega bouillon zijn, maar zeker ook op basis van vlees. Kies vooral wat je lekker vindt.
Wat is jouw favoriete recept?
Startend met de basis voor soep: een goede bouillon. De vegetarische variant heeft op dit moment mijn voorkeur. Je gebruikt groenten, kruiden en gedroogde porcini en de smaak is geweldig.

Heldere (maaltijd)soep

Soupe au pistou is een soep op basis van bouillon met limabonen en groenten, met pesto (zonder pijnboompitten) als extra smaakmaker.
Ramen of Noodlesoep is een goed gevulde Aziatische maaltijdsoep.
Zomerse groentesoep op basis van kippenbouillon, maar dat kan natuurlijk ook vegetarisch.
Gebonden (maaltijd)soep op basis van groenten

Romige courgettesoep met curry en kokos
Snelle paprikasoep van puntpaprika (en tomaat), die zowel koud als warm heel lekker is.
Aspergesoep met sinaasappelolie, een licht gebonden soep die verrassend wordt door de kruidige olie.
Snelle preisoep, verrassend lekker.
Romige broccolisoep, gluten- en lactosevrij.
Tuinerwtensoep met zalm en dille, een heerlijk voorgerecht en ook ideaal als amuse.
Minestrone, een stevige tomatensoep met pasta.
Tunesische vissoep, een tomatensoep met een vulling van verse vis zoals kabeljauw of garnalen.
aan.
Gele currysoep met champignons, de gele curry en kokosmelk geven er een heerlijke smaak aan.

Courgettesoep met kerrie en kardamom als kruidige smaakmakers.
Soep op basis van peulvruchten

Rode linzensoep, Turkse stijl met linzen (natuurlijk), bleekselderij, wortel en kerriepoeder.
Linzensoep van blonde linzen, de mediterrane variant van de Turkse linzensoep.
Witte bonensoep met kurkuma, koken met restjes is zeker de moeite waard!
Tomatensoep met limabonen, een zomerse soep met spekblokjes voor extra smaak.
Klassieke erwtensoep
Vegetarische Hollandse erwtensoep, de smaakmaker in deze soep zijn de gedroogde paddenstoelen.
Pompoensoep
Aan de pompoen wil ik wel een apart hoofdstuk wijden. Heel lang vond ik pompoensoep niet lekker, te zoet naar mijn smaak. Maar na eens een goed recept gevonden te hebben ben ik met smaken gaan experimenteren en sindsdien ben ik verkocht!

Geroosterde pompoensoep met gele curry
Koken met restjes: pompoensoep gemaakt van de groenten die overbleven na een winterse traybake.
Pompoensoep met rode linzen, gember en ingelegde citroen voor een smaakboost.
Geroosterde pompoensoep met harissa (de sambal uit het Midden-Oosten) voor extra pit.
Geroosterde pompoensoep met gele paprika, de eerste pompoensoep die ik maakte!
Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.
