Crunchy kabeljauwburger met honing-mosterd saus

Een crunchy visburger met een lekkere honing-mosterd saus. Gewoon een stuk verse kabeljauwfilet met een jasje van broodkruim, sla, tomaatje, uitje en een lekkere homemade saus erbij. Geen conserveermiddelen of smaakmakers en echt waanzinnig lekker!

Deze crunchy visburger met honing-mosterd saus is best wel gezond. Als je hem vergelijkt met de burgers van de bekende snack-corners in ieder geval. Gewoon een stuk verse kabeljauwfilet met een jasje van broodkruim, sla, tomaatje, uitje en een lekkere homemade saus erbij. Geen conserveermiddelen of smaakmakers en echt waanzinnig lekker, dus wat wil je nog meer?
Lekker voor een uitgebreide lunch, maar zeker ook voor een makkelijke maaltijd.

Een crunchy visburger met een lekkere honing-mosterd saus. Gewoon een stuk verse kabeljauwfilet met een jasje van broodkruim, sla, tomaatje, uitje en een lekkere homemade saus erbij. Geen conserveermiddelen of smaakmakers en echt waanzinnig lekker!
Een crunchy visburger met een lekkere honing-mosterd saus. Gewoon een stuk verse kabeljauwfilet met een jasje van broodkruim, sla, tomaatje, uitje en een lekkere homemade saus erbij. Geen conserveermiddelen of smaakmakers en echt waanzinnig lekker!

Wat tips vooraf

Deze visburger ontstond omdat ik iets lekkers wilde maken met het paneermeel dat ik had gemaakt (zie het blog hierover). Ik had net de kroketten-tips gelezen in het boek De Banketbakker van Cees Holtkamp. Maar kroketten hebben wat meer tijd nodig, ik had nog een stuk kabeljauwfilet liggen. En aangezien 1+1=2 maakte ik deze heerlijke visburgers.
Bij kroketten wordt de ragout eerst door het fijne en vervolgens door het grove paneermeel gehaald. Dat heb ik bij de visburgers ook gedaan. Bovendien gebruikte ik héél veel (voor mijn doen dan) olie om in te bakken. Neem trouwens een olie die goed tegen verhitten kan zoals zonnebloemolie, olijfolie verbrandt waarschijnlijk voordat je burgers klaar zijn.


Recept: Crunchy kabeljauwburger met honing-mosterd saus

Snack / Makkelijke maaltijd
voor 1 persoon
Voorbereiden:
20 minuten
Bereiden:
10 minuten
Totale tijd:
30 minuten

Ingrediënten

 • ca. 100 g niet te dikke kabeljauwfilet
 • 1 eiwit
 • 2 tl bloem
 • ½ tl maizena
 • peper en zout
 • fijn paneermeel
 • grof paneermeel

Voor het broodje

 • 1 broodje
 • ½ sjalotje of rode ui
 • handje gemengde sla
 • tomaten
 • komkommer of augurk

Voor de saus

 • 2 el mayonaise
 • ½ tl mosterd
 • ½ tl honing
 • kneepje citroensap

En verder

 • koekenpan met anti-aanbaklaag
 • zonnebloemolie om in te bakken

Bereiding

Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen.

Bestrooi de vis met peper en zout. Is de filet erg groot, dan kun je hem ook halveren en 2 kleinere maken.

Klop het eiwit los. Meng de maizena en de bloem door het fijne paneermeel samen met wat peper en zout.
Doe eiwitten, fijn en grof paneermeel elk in een apart schaaltje.

Snijd de tomaten, komkommer of augurk in plakjes en het sjalotje in fijne ringetjes.
Meng de ingrediënten voor de saus, voeg eventueel citroensap en wat zout/peper toe indien nodig.

Halveer het broodje en rooster de snijkanten.

Zorg dat je alles klaar hebt staan als je de vis gaat bakken.

Giet een ruime hoeveelheid olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en verhit tot deze voldoende heet is. Als je er een broodkorstje in doet moet deze meteen beginnen te bakken.

Leg de vis in de kom met het fijne paneermeel, druk een beetje aan, draai om en herhaal. Klop het teveel af. Haal dan door het eiwit en vervolgens door het grove paneermeel, druk het paneermeel een beetje aan. Klop het teveel voorzichtig af.

Bak de vis om en om in de hete olie. Ca. 3-4 minuten per kant moet voldoende zijn, al is dit wel afhankelijk van de dikte van de filet.
Laat even uitlekken op keukenpapier.

Smeer beide helften van de broodjes eventueel in met wat saus. Leg op de onderste helft een deel van de sla, leg de vis er op en verdeel er saus over, nog wat sla en de tweede vis. Schep ook hier wat saus op en vervolgens de overige ingrediënten. Leg de bovenkant van het broodje erop en serveer meteen.

Pin de foto van de Crunchy kabeljauwburger met honing-mosterd saus

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Een crunchy visburger met een lekkere honing-mosterd saus. Gewoon een stuk verse kabeljauwfilet met een jasje van broodkruim, sla, tomaatje, uitje en een lekkere homemade saus erbij. Geen conserveermiddelen of smaakmakers en echt waanzinnig lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s