Snelle maaltijd: Thaise wokschotel met mihoen

De makkelijke maaltijd, ik hou ervan! Dit gerecht is dan ook bij uitstek geschikt als je eens geen zin hebt om te koken en toch gezond wilt eten. De Thaise wokschotel met roerbakgroenten en (vega) kip is echt snel klaar, want je zit met een kwartiertje aan tafel.

De makkelijke maaltijd, ik hou ervan! Dit gerecht is dan ook bij uitstek geschikt als je eens geen zin hebt om te koken en toch gezond wilt eten. De Thaise wokschotel met roerbakgroenten en gebruik je vega kipstukjes dan zit je met een kwartiertje aan tafel. Je kunt de kipstukjes natuurlijk prima vervangen door kip – dan duurt het iets langer – of garnalen, die zijn ook zo klaar.

De makkelijke maaltijd, ik hou ervan! Dit gerecht is dan ook bij uitstek geschikt als je eens geen zin hebt om te koken en toch gezond wilt eten. De Thaise wokschotel met roerbakgroenten en (vega) kip is echt snel klaar, want je zit met een kwartiertje aan tafel.

Variaties

Vervang je de vega kipstukjes door vlees of kip, houdt dan rekening met een langere bereidingstijd. De mihoen heb ik in kokend water laten wellen. Maak je dit recept voor meerdere personen, dan is het wellicht handiger om een pan te gebruiken. Geen mihoen in huis? Geen probleem! Vervang deze dan door (rijst)noodles of rijst.
Voor het gemak gebruikte ik sambal, maar je kunt dit natuurlijk ook prima vervangen door een vers pepertje.


Recept: Thaise wokschotel met mihoen

Hoofdgerecht
voor 1 persoon
Voorbereiden:
5 minuten
Bereiden:
10 minuten
Totale tijd:
15 minuten

Ingrediënten

 • 200 g Thaise wokgroenten
 • 1 teentje knoflook
 • 1 tl sojasaus
 • 1 volle tl (rode) misopasta
 • ½ schaal vega kipstukjes of
  75 g kipdijfilet
 • 1-2 tl sojasaus
 • 1 tl gembersiroop
 • Een mespuntje sambal
 • 1 portie mihoen
 • Neutrale olie om in te bakken

Voor erbij:

 • Pinda’s en kroepoek

En verder

 • Wokpan en koekenpan
 • Hittebestendige kom met deksel

Bereiding

Snipper het teentje knoflook en smoor dit in een scheutje olie in de wok.

Snijd intussen de wokgroenten wat kleiner. Ik vind de peultjes en rode ui meestal te grof en snijd deze wat kleiner. Dan is alles ook sneller klaar.

Voeg dit toe aan de knoflook. Roerbak enkele minuten tot alles warm is. Los de miso op in een eetlepel heet water en voeg dit samen met 1 theelepel sojasaus toe aan de groenten. Meng alles goed, sluit af met een deksel.

Verhit de koekenpan met een scheut olie. Bak hierin de kipstukjes tot ze beginnen te kleuren. Voeg dan de sojasaus toe (begin met 1 theelepel), de gembersiroop en de sambal. Meng alles goed. Verlaag de temperatuur iets zodat het niet aanbrandt. Schep regelmatig om.

Doe intussen de mihoen in een kom waar je een deksel op kunt leggen. Een metalen kom is het makkelijkst, die koelt niet zo snel af. Breng een liter water aan de kook en giet dit over de mihoen. Doe het deksel erop en laat 2-4 minuten staat tot de mihoen gaar is.

Schep de mihoen (laat een beetje uitlekken) met een schuimspaan bij de groenten. Schep alles om, proef even of er nog wat sojasaus bij mag.

Schep de mihoen met de groenten in een diep bord, verdeel de kip met aanhangende saus erover. Garneer met pinda’s en kroepoek.

Pin de foto van de Thaise wokschotel met mihoen

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

De makkelijke maaltijd, ik hou ervan! Dit gerecht is dan ook bij uitstek geschikt als je eens geen zin hebt om te koken en toch gezond wilt eten. De Thaise wokschotel met roerbakgroenten en (vega) kip is echt snel klaar, want je zit met een kwartiertje aan tafel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s