
Een verrassend lekkere combinatie: tagliatelle met sardines en groenten. Het plan was een pasta met tonijn (vaak mijn toevlucht als ik geen zin heb om te koken), toen bleek dat er geen tonijn in mijn voorraadkast stond. Soms kun je gewoon pech hebben. Alhoewel… Juist door onverwacht iets anders te moeten verzinnen, kan er weer iets nieuws ontstaan. Nog nooit eerder geprobeerd. Natuurlijk kun je van alles met sardines uit blik, maar aan pasta had ik nog niet gedacht.

Makkelijk en snel
Zeker als je een drukke dag achter de rug hebt, is een makkelijke maaltijd wel prettig. In plaats van voor de snackbar of de afhaal te kiezen kun je in dezelfde tijd iets lekkers maken. Dan is het natuurlijk ook wel handig om iets op voorraad te hebben. Daarvoor zijn ingeblikte vis of bonen ideaal.
De hoeveelheden in dit recept kun je natuurlijk prima aanpassen. Ik ga meestal uit van 75 gram pasta per persoon, maar maak gerust iets meer als dit niet genoeg voor je is! Of neem een soep/salade vooraf of een toetje toe.
Recept: Tagliatelle met sardines
Hoofdgerecht voor 1 persoon | ||
Voorbereiden: 10 minuten | Bereiden: 10 minuten | Totale tijd: 20 minuten |
Ingrediënten
- 75 g tagliatelle
- 1 blikje sardines op olie (bijv. van Fish Tales)
- 1 sjalotje
- ½ courgette
- ½ gele paprika
- ¼ tl tijm
- ¼ tl oregano
- 1 tl misopasta
- 1 el boter
- handje tomaten (Tasty Tom of snoeptomaatjes)
- peper en zout
En verder
- Mandoline
- Vergiet of schuimspaan
Bereiding
Schaaf of snijd het sjalotje in dunne ringen. Schaaf ook de paprika en courgette zo dun mogelijk. Halveer de tomaatjes.
Breng water met zout (denk aan de smaak van de zee) aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit in een koekenpan een scheutje olie uit het sardineblik en smoor het sjalotje enkele minuten. Voeg dan de paprika en courgette toe, de kruiden, de miso en de roomboter. Smoor omscheppend in ca. 5 minuten tot ongeveer beetgaar. Voeg de tomaatjes en bak alles onder regelmatig omscheppen.
Halveer de sardines (dit kan gewoon met je handen) en verwijder eventueel de graat. Deze is wel eetbaar, maar ik vind het lekkerder zonder.
Schep de tagliatelle met een schuimspaan uit het kookwater en voeg toe aan de groenten. Je kunt de tagliatelle ook afgieten in een vergiet, maar bewaar dan een kopje kookwater.
Voeg ongeveer een half kopje van het kookwater toe aan de pasta.
Meng alles goed en breng eventueel op smaak met wat extra peper en zout.
Garneer met peterselie of basilicum.
Pin de foto van de Tagliatelle met sardines
Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.
