Bananenmuffins met hazelnootpasta

Voor de lekkere trek, een feestelijk ontbijt of lunch bak je snel deze bananenmuffins met hazelnoten en hazelnootpasta. De hazelnootpasta is natuurlijk al behoorlijk zoet van zichzelf, voeg daar een rijpe banaan aan toe en wat ahornsiroop en je hebt genoeg suikers om de muffins lekker zoet te maken. De hazelnoten zorgen voor de crunch en de hazelnootpasta... nou ja, je snapt het wel... maakt alles lekkerder ;-)

Voor de lekkere trek, een feestelijk ontbijt of lunch bak je snel deze bananenmuffins met hazelnoten en hazelnootpasta. De hazelnootpasta is natuurlijk al behoorlijk zoet van zichzelf, voeg daar een rijpe banaan aan toe en wat ahornsiroop en je hebt genoeg suikers om de muffins lekker zoet te maken. De hazelnoten zorgen voor de crunch en de hazelnootpasta… nou ja, je snapt het wel… maakt alles lekkerder 😉

Voor de lekkere trek, een feestelijk ontbijt of lunch bak je snel deze bananenmuffins met hazelnoten en hazelnootpasta. De hazelnootpasta is natuurlijk al behoorlijk zoet van zichzelf, voeg daar een rijpe banaan aan toe en wat ahornsiroop en je hebt genoeg suikers om de muffins lekker zoet te maken. De hazelnoten zorgen voor de crunch en de hazelnootpasta... nou ja, je snapt het wel... maakt alles lekkerder ;-)
Voor de lekkere trek, een feestelijk ontbijt of lunch bak je snel deze bananenmuffins met hazelnoten en hazelnootpasta. De hazelnootpasta is natuurlijk al behoorlijk zoet van zichzelf, voeg daar een rijpe banaan aan toe en wat ahornsiroop en je hebt genoeg suikers om de muffins lekker zoet te maken. De hazelnoten zorgen voor de crunch en de hazelnootpasta... nou ja, je snapt het wel... maakt alles lekkerder ;-)

Bakken met bananen

Al eerder maakte ik een bananenbrood, met een vulling van kokos en walnoten is dat een iets gezondere versie dan deze bananenmuffins. Door met het beslag muffins te bakken, kun je de porties makkelijk aanpassen. Bovendien is het ook leuk om met de kids te doen in de vakantie.
Gebruik vooral goed rijpe of zelfs overrijpe bananen. Deze zijn lekker zacht en ook heel zoet. Nu ben ik niet van de rijpe bananen, doe mij maar groene (!), maar om te bakken zijn overrijpe bananen juist beter.

Voor de muffins gebruikte ik biologische bananen van I AM Organic die ik kreeg met de foodybox herfst. I AM Organic werkt met lokale telers en elke tros bananen krijgt een QRcode, een soort paspoort met informatie over herkomst, transport en duurzaamheid. En niet onbelangrijk: ze zijn heerlijk!


Recept: Bananenmuffins met hazelnootpasta

Zoet / muffins
voor 9 stuks
Voorbereiden:
15 minuten
Bereiden:
30 minuten
Totale tijd:
45 minuten uur

Ingrediënten

 • 1 goed rijpe banaan
 • 1 ei (M)
 • 1 el ahornsiroop
 • 100 g bloem
 • 40 g amandelmeel
 • ½ tl bakpoeder
 • Snufje zout
 • 2 volle el hazelnootpasta (bijv. van Bonne Maman)
 • 1 volle el hazelnoten (grof gehakt)

Voor de garnering

 • 1 tl hazelnootpasta
 • 1 el poedersuiker
 • een handje hazelnoten (grof gehakt)

En verder

 • Muffinpan 
 • Papieren cakevormpjes
 • Klein handje rijst
 • Een ijslepel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180oC (160oC hetelucht).

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan enkele minuten tot ze beginnen te geuren. Laat afkoelen.

Prak de banaan fijn met een vork. Voeg het ei toe en de ahornsiroop en klop schuimig met een garde.

Meng bloem en amandelmeel met bakpoeder en zout. Spatel dit door het beslag.

Schep de hazelnootpasta erop tegelijk met de gehakte hazelnoten. Schep kort om, de pasta hoeft niet helemaal gemengd te worden.

Vet de muffinpan in. Gebruik je liever papieren vormpjes, dat kan natuurlijk ook, strooi dan in elke holte van de muffinpan een beetje rijst. Hiermee blijven de papieren vormpjes droog tijdens het bakken. Schep in elke vorm een lepel beslag (dit gaat makkelijk met een ijsschep). De vorm mag tot ongeveer tweederde gevuld zijn.

Plaats de vorm op een rooster in het midden van de oven en bak de muffins 20-25 minuten tot ze gaar zijn. Een prikker die je er in steekt moet er schoon uit komen.

Laat afkoelen op een rooster.

Maak een glazuur van 1 eetlepel poedersuiker met 1 theelepel hazelnootpasta. Wordt het te droog voeg dan een druppel water toe. Garneer hiermee de muffins en strooi er nog wat gehakte hazelnoten over. 

Pin de foto van de Bananenmuffins met hazelnootpasta

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Voor de lekkere trek, een feestelijk ontbijt of lunch bak je snel deze bananenmuffins met hazelnoten en hazelnootpasta. De hazelnootpasta is natuurlijk al behoorlijk zoet van zichzelf, voeg daar een rijpe banaan aan toe en wat ahornsiroop en je hebt genoeg suikers om de muffins lekker zoet te maken. De hazelnoten zorgen voor de crunch en de hazelnootpasta... nou ja, je snapt het wel... maakt alles lekkerder ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s