Monchoutaartje met vers fruit

Een Monchoutaartje met een taartbodem en vers fruit is lekker voor bij de koffie of thee, maar doet het ook goed als dessert. De taartbodem is kant-en-klaar, het vers fruit hoef je alleen maar te wassen. Het meeste werk is het maken van de vulling en het wachten totdat de roomkaas weer goed gekoeld is.

Een Monchoutaartje met een kant-en-klaar taartbodem en vers fruit is lekker voor bij de koffie of thee, maar doet het ook goed als dessert. De taartbodem is kant-en-klaar, het vers fruit hoef je alleen maar te wassen. Het meeste werk is het maken van de vulling en het wachten totdat de roomkaas weer goed gekoeld is.

De taartbodem en de rode bessen kreeg ik met de Kersteditie van de Foodybox. De Monchou had ik al in de koelkast liggen en ik heb bijna altijd een pakje houdbare slagroom in huis voor je-weet-het-ooit-nooit-niet. En dat was dus vandaag!

Een Monchoutaartje met een taartbodem en vers fruit is lekker voor bij de koffie of thee, maar doet het ook goed als dessert. De taartbodem is kant-en-klaar, het vers fruit hoef je alleen maar te wassen. Het meeste werk is het maken van de vulling en het wachten totdat de roomkaas weer goed gekoeld is.
Een Monchoutaartje met een taartbodem en vers fruit is lekker voor bij de koffie of thee, maar doet het ook goed als dessert. De taartbodem is kant-en-klaar, het vers fruit hoef je alleen maar te wassen. Het meeste werk is het maken van de vulling en het wachten totdat de roomkaas weer goed gekoeld is.

Varieer met de vulling en het fruit

De standaard monchoutaart heeft een bodem van verkruimelde koekjes (vaak bastogne), gemengd met gesmolten boter, die je laat opstijven in de koelkast. Het voordeel van de kant-en -klare bodem is dat je hem alleen nog maar hoeft te vullen. In plaats van een roomkaasvulling, kun je ook een vulling maken van banketbakkersroom. Of bedek de bodem met een laagje gesmolten chocolade met daarop een laag stijf geklopte slagroom. Dan hoef je ook geen uren te wachten, ideaal als het echt last-minute is 😉 .

Kies vooral het fruit dat je lekker vindt! Dat kunnen aardbeien zijn, kersen of wat er ook maar in het seizoen is. Stem de vulling af op het fruit! Ga je bijvoorbeeld voor zoete perziken, dan is een iets minder zoete vulling waarschijnlijk lekkerder. Gebruik dan iets minder suiker, dat is geen probleem.


Recept: Monchoutaartje met vers fruit

Gebak
voor 6 – 8 stukken
Voorbereiden:
15 minuten
Bereiden:
10 minuten
Totale tijd:
1,5 uur

INGREDIËNTEN

  • 100 g verse roomkaas (bijv. Monchou)
  • 65 ml slagroom
  • 55 g poedersuiker
  • Citroenrasp/sap naar smaak
  • Evt. een drupje sinaasappelbloesem extract (of vanille extract)
  • 1 taartbodem (bijv. van Jos Poell)
  • Rode bessen (bijv. van Berry Brothers) en blauwe bessen
  • Muntblaadjes

En verder

  • Kom + garde
  • Spatel

BEREIDING

Haal de roomkaas iets eerder dan de slagroom uit de koelkast, dan kun je hem makkelijker mengen.

Klop de slagroom in een kom lobbig, meng er dan de gezeefde poedersuiker door.

Prak de roomkaas met een vork en roer goed los. Meng met wat citroenrasp en een drupje citroensap. Vind je het lekker, dan kun je ook nog een drupje (niet te veel!) sinaasappelbloesem extract aan toevoegen. Spatel de slagroom er door. Proef even of de smaak goed is. Voeg eventueel nog wat extra citroensap toe.

Leg de taartbodem op een bord, schep het roommengsel er op en strijk dit glad. Zet enkele uren in de koelkast zodat de roomkaas kan opstijven.

Was het fruit en laat uitlekken of drogen op een schone doek. Garneer het taartje met het fruit en de muntblaadjes. Bestrooi vlak voor het serveren met wat extra poedersuiker.  

Pin de foto van het Monchoutaartje met vers fruit

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Een Monchoutaartje met een taartbodem en vers fruit is lekker voor bij de koffie of thee, maar doet het ook goed als dessert. De taartbodem is kant-en-klaar, het vers fruit hoef je alleen maar te wassen. Het meeste werk is het maken van de vulling en het wachten totdat de roomkaas weer goed gekoeld is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s