

Na de feestdagen is het fijn om weer eens iets makkelijks te maken. Denk aan (vega) kruidige kip, geroosterde groenten of een salade en wraps of couscous. Alle combinaties zijn mogelijk ;-). Voor geroosterde groenten staan er al genoeg recepten op mijn blog. Daar smaakt deze Mexicaanse kip met mais heel lekker bij. Het is een supermakkelijk recept, ideaal voor een doordeweekse dag of een lui weekend. Terwijl de groenten in de oven staan te roosteren of je maatje de salade maakt, ga je aan de slag. Klaar in 20 minuten!


Kies je vega kip of echte kip?
Ga je voor kip dan heb je iets meer bereidingstijd nodig. De vega kip is namelijk al voor gegaard en hoeft alleen goed verwarmd te worden. Daarbij is het lekker om deze flink te bakken, voor wat meer smaak. Verse kip snijd je het best in stukjes en meng je dan met de kruiden. Scheutje olie in de pan en lekker laten bakken tot ze bijna gaar zijn, vervolgens de mais erbij en nog even goed doorbakken, zodat de mais ook extra smaak krijgt.
De Mexicaanse kruidenmix kun je natuurlijk kant-en-klaar kopen (let op het zoutgehalte in de mix), maar maak je net zo makkelijk zelf! Bewaar wat je over houdt in een goed gesloten potje, ik bewaar daar altijd de lege kruidenpotjes voor.
Recept: Mexicaanse (vega) kip met mais
Bijgerecht voor 2 personen | ||
Voorbereiden: 10 minuten | Bereiden: 10 minuten | Totale tijd: 20 minuten |
INGREDIËNTEN
- 1 schaaltje kipstukjes of 2 kipdijfilets
- 1-2 tl Mexicaanse kruiden
- 1 el neutrale olie
- 1 maiskolf (voorgegaard)
- Handje peterselie
Voor de Mexicaanse kruidenmix
- 1 el paprikapoeder
- 1 el gedroogde oregano
- ½ tl gerookt paprikapoeder
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl komijnpoeder
- Chilivlokken naar smaak
En verder
- Ruime koekenpan of wokpan met anti-aanbak laag
BEREIDING
Meng de kruiden (gebruik wat meer of minder kruiden, net wat je lekker vindt) met de olie. Gebruik kipdijfilet, snijd deze dan in reepjes of blokjes en bestrooi met een beetje zout. Meng de kip of kipstukjes met de kruidenolie. Laat een kwartiertje staan.
Snijd de mais van de maiskolf en de stukken in smalle reepjes.
Verhit een ruime pan met anti-aanbaklaag. De pan moet groot genoeg zijn voor de kip en de mais. Anders kun je de stukjes niet mooi bruin bakken.
Bak de kipstukjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Deze zijn al voorgegaard en hebben minder tijd nodig, dus hier kun je de mais na enkele minuten al toevoegen.
De baktijd van de kipdijfilet is afhankelijk van de grootte van de stukjes en zal ca. 10 minuten zijn. Als de kip bijna klaar is dan kan de mais erbij. Verhoog de temperatuur nog even en bak 3-5 minuten tot de mais goed warm is en een mooi bruin kleurtje heeft.
Garneer met de peterselie.
Lekker met tortilla’s maar ook met couscous of platbrood, geroosterde groenten uit de oven of een groene salade en bijvoorbeeld een yoghurtdip.
Pin de foto van de Mexicaanse (vega) kip met mais
Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.
