
Soms is het resultaat van het samenvoegen van twee verschillende recepten een toppertje. Aan de pasta peperonnata voeg ik tonijn toe en dat is inmiddels een vast recept geworden. Meer nog dan de pasta alla puttanesca of de echte peperonnata. Op de website staan ze beide, van de peperonnata zelfs twee varianten. Omdat we zo graag deze pasta met tonijn eten, besloot ik het recept maar eens uit te schrijven.


Recept: Tagliatelle met paprika en tonijn
Hoofdgerecht voor 2 personen | ||
Voorbereiden: 20 minuten | Bereiden: 20-30 minuten | Totale tijd: 40-50 minuten |
Ingrediënten
- 1 gele en rode paprika
- 1 teen knoflook
- 1 sjalotje
- 1 blikje tonijn op olie
- 2 ansjovisfilets
- 1 tl oregano
- ca. 200 ml tomatenpassata
- 1 kopje diepvries doperwten
- peper en zout
- stukje (ingelegde) citroenschil
- handje zwarte olijven
- 1 el kappertjes
- 250 g verse pasta of 150 gedroogde pasta
Bereiding
Maak de paprika schoon, verwijder zaadlijsten en pitjes en snijd in reepjes. Snipper de knoflook en het sjalotje. Laat de doperwten ontdooien. Hak de kappertjes in stukjes. Snijd van de ingelegde citroen het vruchtvlees weg (dit wordt niet gebruikt) en snijd de schil in dunne reepjes.
Giet de olie van de tonijn in een wokpan (met deksel), voeg er de ansjovis aan toe en laat zachtjes warm worden tot je de visjes met een spatel kunt platdrukken. Zet de temperatuur iets hoger en voeg de sjalotjes toe. Laat ca. 5 minuten zachtjes smoren of tot ze zacht zijn. Voeg dan de knoflook toe, het stukje citroenschil, de kappertjes, de tonijn en de paprika. Laat ca. 5 minuten bakken en voeg dan de tomatenpassata. Breng aan de kook en laat onder af en toe omscheppen zachtjes 10-15 minuten koken tot de paprika gaar is. Misschien zul je halverwege nog wat water moeten toevoegen.
Breng intussen een pan ruim water aan de kook en voeg zout toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik je verse pasta, houdt dan rekening met de kooktijd van de saus.
Aan het einde van de kooktijd van de pasta kun je de doperwten bij de pasta in de pan doen. Deze hebben enkele minuten kooktijd nodig. Breng het water weer aan de kook.
Neem een kopje kookwater uit de pan en giet de pasta met de doperwten af.
Voeg de olijven toe aan de pastasaus, proef op smaak en voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Dan kan de uitgelekte met de pasta met de doperwten erbij. Schep alles goed om en voeg eventueel nog wat kookwater toe aan de pasta als het te droog wordt.
Pin de foto van de Tagliatelle met paprika en tonijn
Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.
