Noodles met oesterzwammen, paksoi en sperziebonen

Deze wokschotel van noodles met paksoi, sperziebonen en oesterzwammen zet je met een half uurtje op tafel. Dus ook als je geen zin hebt om te koken kun je iets gezonds eten! Mihoen is een van mijn favo’s: 2 minuten kooktijd en in porties verpakt.
Daarnaast houd ik van paksoi. Vandaag gebruikte ik de grote broer van de mini’s en waar je de mini’s in hun geheel kunt gebruiken, snijd ik de grote paksoi in reepjes. De witte stengels worden even geroerbakt, zodat ze nog wat stevigheid behouden, het blad gaat er op het allerlaatste moment in en hoeft alleen even verwarmd te worden. Oesterzwammen en cashewnoten zorgen voor de eiwitten, sojasaus en sesamolie voor de smaak.

Een heerlijke gezonde maaltijd van mihoen met veel groenten, knapperig gebakken oesterzwam en cashewnoten. Sojasaus en sesamolie zorgen voor extra smaak. Klaar in een half uurtje, lekker simpel en lekker makkelijk!
Een heerlijke gezonde maaltijd van mihoen met veel groenten, knapperig gebakken oesterzwam en cashewnoten. Sojasaus en sesamolie zorgen voor extra smaak. Klaar in een half uurtje, lekker simpel en lekker makkelijk!

Kies je favoriete noodles

Er zijn natuurlijk heel veel soorten noodles. De mihoen die ik gebruik is lekker snel klaar. Maar heb je die niet, gebruik dan gerust een andere soort zoals rijstnoodles, eiermie of sobanoodles. Houd alleen rekening met de kooktijd. De mihoen heeft echt weinig tijd nodig, let daarop en spoel ze koud zodat ze niet door garen en klef worden – dat wil je echt niet!

Paksoi en diepvries bonen

De groenten in dit gerecht kun je natuurlijk ook prima vervangen door iets anders. 1 Struik paksoi is (wat mij betreft) meer iets voor één persoon. Daarom voegde ik diepvries sperziebonen toe. Verse kan natuurlijk ook prima, maar dan geldt ook weer: denk aan de bereidingstijd. Verse boontjes hebben veel langer nodig dan diepvries boontjes.


Recept: Noodles met oesterzwammen, paksoi en sperziebonen

Hoofdgerecht
Voor 2 personen
Voorbereiden:
10 minuten
Bereiden:
15 minuten
Totale tijd:
25 minuten

INGREDIËNTEN

 • 150 g oesterzwammen
 • 1 struik paksoi
 • 200 g diepvries sperziebonen
 • 2 lente-ui
 • 1 hand ongezouten cashewnoten
 • 2 tl sojasaus
 • 2 tl sesamolie
 • knoflookpoeder
 • peper en zout
 • 2 porties mihoen of rijstnoodles
 • rijstolie om in te bakken

Voor de garnering:

 • koriander of peterselie
 • sesamzaadjes

En verder:

 • wokpan
 • fijn zeef

BEREIDING

Meng in een kom 1 tl sesamolie met 1 tl sojasaus, een snuf knoflookpoeder, peper en zout. Scheur de oesterzwammen in de lengte reepjes (dat gaat heel makkelijk) en meng met de marinade. Zet apart.

Was de paksoi, snijd de witte stengels in reepjes, snijd ook het blad in repen, maar houd apart. Snijd de lente-ui in ringetjes en zet apart.

Breng ruim water aan de kook voor de mihoen.

Verhit in een wokpan een scheut olie op temperatuur en voeg hieraan de gesneden paksoi stengels en de nog bevroren sperziebonen toe. Roerbak ca. 5 minuten, totdat de sperziebonen ontdooid zijn en voeg dan 1 tl sojasaus, 1 tl sesamolie en een snuf knoflookpoeder toe. Sluit met een deksel, zet het vuur wat lager zodat het niet aanbrandt.

Verhit tegelijkertijd in een koekenpan een scheutje rijstolie en bak hierin op redelijk hoge temperatuur de oesterzwammen tot ze goed bruin zijn en een beetje crispy worden, maar laat niet aanbranden. Voeg de laatste minuten de noten toe en schuif daarbij de oesterzwammen wat opzij.

Kook tegelijkertijd de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. De mihoen die ik heb hoeft maar 2 minuten te koken (let op de tijd!). Schep een kopje kookwater er uit. Giet de mihoen af in een fijn zeef en spoel tot hij koud is. Doe je dit niet dan gaart de mihoen verder en wordt het een kleffe boel.

Proef de bonen en voeg eventueel nog een beetje peper en zout toe en een scheutje sojasaus. Giet er dan wat van het kookwater bij (ca. 100 ml) en voeg nu de lente-ui, het gesneden blad van de paksoi en de mihoen toe. Zet het vuur hoog en verwarm alles snel, terwijl je groenten en mihoen goed mengt.

Strooi tenslotte de oesterzwammen en noten er over. Garneer met een handje gesneden peterselieblaadjes of koriander en wat sesamzaad.

Pin de foto van de Noodles met oesterzwammen, paksoi en sperziebonen

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Een heerlijke gezonde maaltijd van mihoen met veel groenten, knapperig gebakken oesterzwam en cashewnoten. Sojasaus en sesamolie zorgen voor extra smaak. Klaar in een half uurtje, lekker simpel en lekker makkelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s