Couscous met groenten, granaatappel en feta

Gestoofde paprika en courgette met couscous, feta en granaatappel is makkelijk te bereiden en staat ook nog eens snel op tafel. De combinatie van feta en granaatappel vind ik heerlijk, het ziet er zomers uit en smaakt goed bij de couscous.

Gestoofde paprika en courgette met couscous, feta en granaatappel is makkelijk te bereiden en staat ook nog eens snel op tafel. De combinatie van feta en granaatappel vind ik heerlijk, het ziet er zomers uit en smaakt goed bij de couscous.
Het recept is voldoende voor 3 of 4 personen. Heb je grote eters dan kun je er eventueel nog een frisse salade bij maken. Of eet er twee dagen van! De volgende dag is het namelijk ook lekker koud met extra komkommer en tomaat erdoor gemengd. Wij aten het met Libanees platbrood.

Gestoofde paprika en courgette met couscous, feta en granaatappel is makkelijk te bereiden en staat ook nog eens snel op tafel. De combinatie van feta en granaatappel vind ik heerlijk, het ziet er zomers uit en smaakt goed bij de couscous.
Gestoofde paprika en courgette met couscous, feta en granaatappel is makkelijk te bereiden en staat ook nog eens snel op tafel. De combinatie van feta en granaatappel vind ik heerlijk, het ziet er zomers uit en smaakt goed bij de couscous.

Vegetarisch of met vlees

In dit gerecht koos ik voor groenteballetjes, maar je kunt die ook prima vervangen door bijvoorbeeld chipolataworstjes of een stukje kip. Dan is het handig om het vlees eerst aan te braden en dan met de groenten gaar te stoven. De groenteballetjes of falafal (ook lekker) bak je het beste apart, zodat ze een beetje krokant blijven. Omdat er ook feta gebruikt wordt, heb je voldoende aan 3 porties groenteballetjes. Mocht je feta niet lekker vinden, laat het dan weg of vervang het door zachte geitenkaas


Recept: Couscous met groenten, granaatappel en feta

Hoofdgerecht
Voor 3-4 personen
Voorbereiden:
15 minuten
Bereiden:
20 minuten
Totale tijd:
35 minuten

INGREDIËNTEN

 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 1 courgette
 • 1 maggiblokje
 • 1 tl oregano
 • 1 stukje citroenschil
 • 1 mespunt pimentpoeder
 • 1 mespunt chilivlokken
 • 1 el neutrale olie

Voor de couscous en garnering

 • 350 g couscous
 • 1 blok feta
 • 1 granaatappel
 • 2 el olijfolie
 • Citroensap
 • Een handje verse munt
 • 1 lente-ui

Voor de knoflooksaus

 • 5 el Griekse yoghurt
 • 2 el mayonaise
 • 1 teentje knoflook
 • Peper en zout

Voor erbij

 • 3 porties (vegetarische) gehaktballetjes of falafel

BEREIDING

Snipper de ui en de knoflook. Verwijder steel, pitten en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in dunne reepjes of blokjes. Halveer de courgette in de lengte (of in vieren kan ook) en snijd in plakjes. Borstel de citroen onder stromend water schoon. Snijd een stukje van de schil (zonder wit).

Verhit 1 eetlepel neutrale olie in een tagine of stoofpan. Smoor hierin de ui en de knoflook tot de ui begint zacht te worden. Voeg dan de paprika en courgette toe. Laat even meebakken. Voeg dan het maggiblokje, de kruiden, het stukje citroenschil en een half kopje water toe. Sluit de pan met het deksel en laat op middelhoog vuur ongeveer 15 minuten stoven tot de groenten gaar zijn maar nog een beetje beet hebben. Controleer af en toe of het niet te hard gaat.

Pers het teentje knoflook uit in de knoflookpers en meng met de ingrediënten voor de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Weeg de couscous af in een hittebestendige kom. Verkruimel het maggiblokje erboven en voeg een snuf gedroogde oregano toe. Breng water aan de kook en giet zoveel in de kom, dat deze ongeveer 1 cm boven de couscous staat. Schep even om met een vork en dek af met een deksel. Laat ongeveer 5 minuten wellen.

Bak de balletjes of falafel in de olie tot ze goudbruin en gaar zijn.

Verbrokkel de feta. Halveer de granaatappel en klop boven een kom met een pollepel de pitjes er uit. Snijd de kruiden en lente-ui fijn.

Schuif in de tagine de groenten een beetje naar de kant, zodat je ruimte hebt voor de couscous.

Roer de couscous los met een vork en meng er 1 eetlepel olijfolie en citroensap naar smaak door. Schep de couscous in een bergje in de pan.
Leg de balletjes er omheen, verdeel de feta en granaatappel erover en garneer met de kruiden, lente-ui en nog wat extra geraspte citroenschil. Geef de knoflooksaus er apart bij.

Pin de foto van de Couscous met groenten, granaatappel en feta

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Gestoofde paprika en courgette met couscous, feta en granaatappel is makkelijk te bereiden en staat ook nog eens snel op tafel. De combinatie van feta en granaatappel vind ik heerlijk, het ziet er zomers uit en smaakt goed bij de couscous.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s