Lekkers voor de lunch: Pastasalade met tonijn

Met zomerse temperaturen op komst maak ik altijd graag een pastasalade. Deze pastasalade is er een met tonijn (een van mijn favoriete combi’s), rucola, tomaatjes en geroosterde paprika. Maak je hem de dag van te voren, maar meng nog niet de rucola en basilicum er door.
Als lunchsalade voldoende voor 4 personen, maak je er een maaltijdsalade van dan is het prima voor 2 of 3 personen. Neem je de salade mee naar je werk, houd dan de rucola en basilicum nog apart, zodat ze lekker vers blijven.

Deze lunch- of maaltijdsalade met pasta en tonijn (een van mijn favoriete combi's), rucola en geroosterde paprika. Maak hem de dag van te voren, maar meng nog niet de rucola en basilicum er door. 
Of maak hem vega en voeg vis, kip of kaas voor ieder apart toe.
Deze lunch- of maaltijdsalade met pasta en tonijn (een van mijn favoriete combi's), rucola en geroosterde paprika. Maak hem de dag van te voren, maar meng nog niet de rucola en basilicum er door. 
Of maak hem vega en voeg vis, kip of kaas voor ieder apart toe.

Ook lekker als volledige maaltijd

Deze pastasalade is ook zeker geschikt als volledige maaltijd. Dan wil je misschien wat meer groenten toevoegen, kies voor paprika of kort gekookte diepvries bonen, die behouden hun stevigheid. Of voeg extra sla of courgette in flinterdunne plakjes.

Ik gebruik in dit recept 2 blikjes tonijn, maar ben je geen fan van tonijn dan kun je deze ook vervangen door gerookte kip of kaas en eventueel wat noten. Het is een perfecte en simpele salade waarvoor je niet heel lang in de keuken hoeft te staan.
Maak je een kleinere portie dan is 1 blikje tonijn ook voldoende. Wat ook prima kan: maak een vega salade en geef de tonijn/kip/kaas er apart bij.


Recept: Pastasalade met tonijn

Lunch- of maaltijdsalade
Voor 2-4 personen
Voorbereiden:
15 minuten
Bereiden:
20 minuten
Totale tijd:
35 minuten

INGREDIËNTEN

  • 200 g pasta
  • 1 kopje diepvries doperwten
  • 2 blikjes tonijn op olijfolie
  • 1 kleine rode ui
  • 1 handvol cherrytomaatjes
  • 1 zakje rucola
  • ½ geroosterde puntpaprika (pot)
  • 1 el kappertjes
  • ca. 10 groene olijven
  • ca. 10 zwarte olijven
  • 1 el mayonaise (bijv. Truffelmayonaise van Jean Baton)
  • Citroensap en rasp
  • Peper en zout
  • Basilicumblaadjes

BEREIDING

Breng water met zout aan de kook voor de pasta. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 5 minuten de doperwten mee.

Snijd intussen de rode ui in ringetjes. Halveer de cherrytomaten. Snijd eventueel de olijven in plakjes (als je dat lekkerder vindt). Laat de geroosterde paprika iets uitlekken en snijd in reepjes.

Schep kappertjes, olijven, puntpaprika en de mayonaise in een ruime kom. Voeg hieraan 1 olie van de tonijn aan toe – vang de rest van de olie op in een kommetje en houd achter. Meng alles en proef de dressing. Omdat de kappertjes, olijven en puntpaprika een zuurtje hebben, is toevoeging van extra citroensap misschien niet nodig. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af in een zeef en spoel met koud water, zodat de pasta snel afkoelt en niet door gaart. Laat goed uitlekken.

Schep intussen de uitgelekte tonijn, tomaatjes en rode ui in de kom en meng alles. Dan de pasta erbij en de rucola, alles goed omscheppen en proeven op smaak. Voeg eventueel nog een beetje peper, zout en citroensap toe.

Scheur de basilicumblaadjes erboven en rasp er wat citroenschil over.

Pin de foto van de Pastasalade met tonijn

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Deze lunch- of maaltijdsalade met pasta en tonijn (een van mijn favoriete combi's), rucola en geroosterde paprika. Maak hem de dag van te voren, maar meng nog niet de rucola en basilicum er door. 
Of maak hem vega en voeg vis, kip of kaas voor ieder apart toe.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten en niets meer missen, schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief. Deze verschijnt niet vaker dan één keer per maand, dus je mailbox loopt zeker niet over.

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s