Cruesli Repen met Noten

Deze cruesli repen met noten zijn heerlijk als je zin hebt om te snacken. Ze vullen behoorlijk, dus je zult denk ik niet eindeloos blijven dooreten. Niet té zoet en zeker makkelijk te maken. Lekker om mee te nemen naar het werk en redelijk gezond.

Het wordt weer eens tijd voor een tussendoortje. Ik heb van die momenten dat ik verslaafd ben aan een bepaalde soort koekjes – zoals bijvoorbeeld amandel speculaasjes. Niet echt verstandig, maar ja… Deze cruesli repen met noten zijn dan een goed alternatief! Ze vullen behoorlijk (en je hebt flink wat te kauwen), dus je zult denk ik niet eindeloos blijven dooreten. Niet té zoet en zeker makkelijk te maken. Bovendien heb je misschien al deze ingrediënten wel in huis. Ook dat is niet verkeerd! Conclusie: lekker om mee te nemen naar het werk en redelijk gezond.

Het recept is trouwens mega makkelijk: een kwestie van eerst de droge ingrediënten mengen en dan ahornsiroop en gesmolten boter er bij. Even bakken in de oven en je bent klaar!
Je kunt natuurlijk ook cruesli met rozijnen of gedroogd fruit gebruiken. Voeg dan eventueel nog een handje noten toe.

Deze cruesli repen met noten zijn heerlijk als je zin hebt om te snacken. Ze vullen behoorlijk, dus je zult denk ik niet eindeloos blijven dooreten. Niet té zoet en zeker makkelijk te maken. Lekker om mee te nemen naar het werk en redelijk gezond.
Deze cruesli repen met noten zijn heerlijk als je zin hebt om te snacken. Ze vullen behoorlijk, dus je zult denk ik niet eindeloos blijven dooreten. Niet té zoet en zeker makkelijk te maken. Lekker om mee te nemen naar het werk en redelijk gezond.

Deze cruesli repen kun je ook prima vegan maken

Voor deze repen heb ik de vegan ongezouten boter van Violife gebruikt. Deze boter is gemaakt van plantaardige oliën en zonder soja, smaakt eigenlijk net zo goed als “gewone” roomboter en je kunt er prima mee bakken. Bovendien proef je het verschil niet. De noten cruesli die ik gebruikte is gezoet met honing. Wil je helemaal vegan zoek dan naar cruesli of granola zonder honing.


Recept: Cruesli repen met noten

Snack
Voor ca. 20 stuks
Voorbereiden:
15 minuten
Bereiden:
20 minuten
Totale tijd:
35 minuten

INGREDIËNTEN

  • 300 g noten cruesli
  • 70 g gesmolten (vegan) boter
  • 25 g ahornsiroop
  • 50 g tarwebloem
  • 50 g havermout vlokken
  • snuf zout

En verder

  • rechthoekige bakvorm
  • bakpapier

BEREIDING

Weeg de ingrediënten af en smelt de boter. Verwarm de oven voor op 180oC (160oC hetelucht).

Meng alle droge ingrediënten en voeg dan de ahornsiroop en gesmolten boter toe. Meng alles goed.

Bekleed de bakvorm met bakpapier en schep het cruesli mengsel er in.

Plaats op een bakplaat of een rooster (afhankelijk van de bakvorm die je gebruikt) en bak gedurende 20-25 minuten. Laat ze niet te lang bakken, want dan worden ze erg hard.

Laat afkoelen in de vorm en snijd in vierkanten of repen. Bewaar in een afgesloten trommel.

Pin de foto van de Cruesli Repen met Noten

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Deze cruesli repen met noten zijn heerlijk als je zin hebt om te snacken. Ze vullen behoorlijk, dus je zult denk ik niet eindeloos blijven dooreten. Niet té zoet en zeker makkelijk te maken. Lekker om mee te nemen naar het werk en redelijk gezond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s