Lekkers voor de lunch: Roggebrood met kaas, tomaat en mierikswortel

Een broodje gezond hoeft niet altijd met een broodje. Neem voor de variatie eens donker roggebrood, zoals Fries roggebrood of Oerkracht roggebrood. Ga voor een beleg van kaas en tomaten en mierikswortel voor wat extra pit! Verrassend lekker en bovendien heeft dit roggebrood als voordeel dat het niet zo snel klef wordt. Ideaal dus om mee te nemen voor de lunch.

Een broodje gezond hoeft niet altijd met een broodje. Neem voor de variatie eens stevig donker roggebrood, zoals Fries roggebrood. Ga voor een beleg van kaas en tomaten en mierikswortel voor wat extra pit! Verrassend lekker en bovendien heeft dit roggebrood als voordeel dat het niet zo snel klef wordt. Ideaal dus om mee te nemen voor de lunch.

Een broodje gezond hoeft niet altijd met een broodje. Neem voor de variatie eens donker roggebrood, zoals Fries roggebrood of Oerkracht roggebrood. Ga voor een beleg van kaas en tomaten en mierikswortel voor wat extra pit! Verrassend lekker en bovendien heeft dit roggebrood als voordeel dat het niet zo snel klef wordt. Ideaal dus om mee te nemen voor de lunch.

Variatietips

Er zijn allerlei combinaties mogelijk natuurlijk, kies wat je lekker vindt en ga los! Dit roggebroodje gezond maak je het best met stevig en iets dikker roggebrood. Heb je dat niet in huis? Wees gerust, Brabants of Limburgs roggebrood kan zeker ook, alleen lukt het dan waarschijnlijk niet om en zo’n plaatje van te maken. Wil je het meenemen naar je werk/school, houdt er dan rekening mee of je al dan niet een koelkast tot je beschikking hebt. Anders zal de sla na een paar uur niet meer zo lekker zijn.

» Gebruik mosterd of, voor de liefhebbers, sambal in plaats van mierikswortel.
» Ook lekker hierbij is plakjes avocado of komkommer, of
» Vervang de tomaat door geroosterde paprika en de augurk en zilveruitjes door dun gesneden rode ui.


Recept: Roggebrood met kaas, tomaat en mierikswortel

Lunchgerecht
Voor 1 persoon
Voorbereiden:
10 minuten
Bereiden:
5 minuten
Totale tijd:
15 minuten

INGREDIËNTEN

  • 2 sneetjes stevig roggebrood
  • 2 plakken kaas naar keuze
  • 1 of 2 tomaten
  • 1 of 2 augurkjes
  • 2 blaadjes (krul)sla
  • 1 tl mierikswortel
  • zilveruitjes

BEREIDING

Besmeer het roggebrood met een dun laagje mierikswortel.

Leg op één sneetje roggebrood een blaadje sla en 1 plak kaas, daar weer plakjes tomaat, klein gesneden augurk en eventueel een zilveruitje in plakjes. Leg het tweede sneetje roggebrood er op en beleg ook dit. Halveer voorzichtig met een scherp mes en maak een stapel. Rijg een zilveruitje en een kwart tomaat (of cherrytomaat) aan een prikker en steek deze door het roggebrood.

Pin de foto van Roggebrood met kaas, tomaat en mierikswortel

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Een broodje gezond hoeft niet altijd met een broodje. Neem voor de variatie eens donker roggebrood, zoals Fries roggebrood of Oerkracht roggebrood. Ga voor een beleg van kaas en tomaten en mierikswortel voor wat extra pit! Verrassend lekker en bovendien heeft dit roggebrood als voordeel dat het niet zo snel klef wordt. Ideaal dus om mee te nemen voor de lunch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s