Een goed gevulde borrelplank doet het altijd goed

Op een zomerse avond in de tuin, als het koud is bij de kachel, of wat dacht je van een filmavondje of een gezellige avond met vrienden/vriendinnen? Een goed gevulde borrelplank is toch altijd een heerlijk idee! Varieer vooral in de variatie van zoet en hartig, zacht en pittig, zodat er voor ieder wat wils op de plank ligt.

Op een zomerse avond in de tuin, als het koud is bij de kachel, of wat dacht je van een filmavondje of een gezellige avond met vrienden/vriendinnen? Een goed gevulde borrelplank is toch altijd een heerlijk idee! Varieer vooral in de variatie van zoet en hartig, zacht en pittig, zodat er voor ieder wat wils op de plank ligt.
Eigenlijk wilde ik alleen opsommen wat er op míjn borrelplank lag, maar dat werkt natuurlijk niet ;-). Smaken verschillen – gelukkig, zou ik willen zeggen. Juist daardoor krijg je een gevarieerde borrelplank. Zie hieronder een opsomming van kaas, vlees, groenten/fruit. Natuurlijk horen daar ook heerlijke dips bij. Wat denk je van een lekkere perenchutney op een stukje Manchego kaas. Daar kun je mij voor wakker maken!

Op een zomerse avond in de tuin, als het koud is bij de kachel, of wat dacht je van een filmavondje of een gezellige avond met vrienden/vriendinnen? Een goed gevulde borrelplank is toch altijd een heerlijk idee! Varieer vooral in de variatie van zoet en hartig, zacht en pittig, zodat er voor ieder wat wils op de plank ligt.


Inspiratie voor een goed gevulde borrelplank

Hieronder staat een lijst met diverse kazen, vlees en vis. Niet onbelangrijk vind ik ook groenten en fruit. Druiven zijn er heerlijk bij, maar ook stukken meloen doen het goed. Groenten? Kies wat je lekker vindt: paprika, komkommer, tomaatjes (niet echt groente, maar toch), bleekselderij of bloemkoolroosjes. Daarbij kunnen de dips natuurlijk niet ontbreken: van hummus tot kaasdip, en salades (al dan niet vega).

Kaas

 • Mild van smaak
  Zachte geitenkaas (met of zonder honing)
  Zachte roomkaas (met of zonder kruiden)
  Brie
  Port salut
  Chaumes
 • Licht pittig
  Kernhem
  Gorgonzola of Mogador
 • Pittig
  Camembert
  Gorgonzola
  Fourme d’ambert of
  Roquefort
 • Harde kaas
  Geitenkaas
  Goudse kaas (smaak naar keuze)
  Comté (rauwmelkse kaas)
  Gruyere (pittig, Zwitsers)
  Manchego (zachtzoete schapenkaas, Spaans)
  Taleggio (Italiaans)

Vlees of vis

 • Vleeswaren
  Franse pavé (met zwarte peper
  Serranoham of Italiaanse coppa
  Ardenner paté
 • Worst
  Iberico Fuet
  Droge worst met venkelzaad
 • Filet americain
 • Gerookte zalm
 • Garnalen

Groenten en fruit

 • Druiven
 • Meloen
 • Snackpaprika
 • Pruimtomaatjes
 • Komkommer
 • Olijven

Dip, salade en marmelade

Brood

 • Stokbrood
 • Libanees platbrood
 • Ciabatta (naturel of met een smaakje)
 • (Melba)toast (naturel, volkoren, sesam)
 • Scrocchi
 • Roggebrood
 • Vijgenbrood

Mijn lijst is natuurlijk verre van compleet, er zijn zó veel mogelijkheden. Je kunt er ook nog voor kiezen er wat knabbels bij te zetten: denk aan noten, cheesepops of chips. Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar ik hoop dat ik je hiermee wat inspiratie gegeven heb.

Toch nog niet voldoende inspiratie? Wat denk je hiervan (van links naar rechts): arancini, labneh, gemarineerde mozzarella, croustades.

Pin de foto van deze borrelplank

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Op een zomerse avond in de tuin, als het koud is bij de kachel, of wat dacht je van een filmavondje of een gezellige avond met vrienden/vriendinnen? Een goed gevulde borrelplank is toch altijd een heerlijk idee! Varieer vooral in de variatie van zoet en hartig, zacht en pittig, zodat er voor ieder wat wils op de plank ligt.

One thought

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s