Croissantwafels met vers fruit

Deze wafels bak je makkelijk en snel van croissantdeeg. Ideaal voor een zoete snack, maar zeker ook geschikt als lunchgerechtje. Wij aten ze met vers fruit en ahornsiroop, maar ook met boter en jam of hazelnootpasta zijn deze wafels heel erg lekker.

Wafels zijn altijd een goed idee, toch? Een tijdje geleden zag ik croissantwafels voorbijkomen op de socials. Nu heb ik croissantdeeg al vaker voor iets anders gebruikt dan een croissantje, maar nog niet eerder een wafel mee gebakken. Ideaal voor een snelle snack, maar zeker ook geschikt als lunchgerechtje. Wij aten ze met vers fruit en ahornsiroop, maar ook met boter en jam of hazelnootpasta zijn deze wafels heel erg lekker.

Deze wafels bak je makkelijk en snel van croissantdeeg. Ideaal voor een zoete snack, maar zeker ook geschikt als lunchgerechtje. Wij aten ze met vers fruit en ahornsiroop, maar ook met boter en jam of hazelnootpasta zijn deze wafels heel erg lekker.

Welk deeg te gebruiken?

Voor het bakken van deze snelle wafels gebruikte ik croissantdeeg uit blik (gewoon omdat het zo makkelijk is). Je kunt er natuurlijk ook croissantdeeg uit het koelvak voor gebruiken, misschien worden ze dan nóg lekkerder. Ik ga het binnenkort testen en dan laat ik het hier wel weten.

Ook zou je de wafels kunnen vullen, bijvoorbeeld met jam, hazelnootpasta of kaas of wat je lekker vindt. Wees creatief! Voordeel is dat het deeg niet zoet smaakt, dus die kaas kan ook prima. Een “nadeel” is dan wel dat je twee plakjes deeg nodig hebt om één wafel te maken.


Recept: Croissantwafels met vers fruit

Lunch of tussendoortje
Voor ca. 6 stuks
Voorbereiden:
5 minuten
Bereiden:
10 minuten
Totale tijd:
15 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 blik croissantdeeg
  • Beleg:  
    vers fruit en ahornsiroop of
    roomboter en jam/ hazelnootpasta

En verder

  • een wafelijzer

BEREIDING

Verwijder het blik en rol het croissantdeeg uit.

Knijp de geperforeerde randen voorzichtig dicht.

Verwarm het wafelijzer.

Snijd het deeg in vierkanten, passend in de vorm van het wafelijzer. Heb je een hartjesijzer dan kun je de vierkanten ook iets groter maken, maar zorg wel dat ze binnen de cirkel van hartjes passen.

Vet eventueel het wafelijzer in. Mijn wafelijzer heeft een goede anti-aanbaklaag, dus ik heb het niet hoeven invetten. Het deeg is best vet van zichzelf.

Leg één of twee deegplakjes in het wafelijzer, sluit het deksel en bak tot ze goudbruin van kleur zijn.

Haal uit de vorm met een spatel en laat afkoelen op een rooster (dan worden ze wat knapperiger).

Lekker met vers fruit en ahornsiroop. Maar je kunt ook kiezen voor roomboter en jam of hazelnootpasta. Fan van hartig? Probeer dan een plakje kaas. Je kunt ook gevulde wafels proberen. Beleg dan een plakje met zoete of hartige vulling, maar houd de randen vrij. Leg er een tweede plakje op en druk de randen op elkaar.

Pin de foto van de Croissantwafels met vers fruit

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Deze wafels bak je makkelijk en snel van croissantdeeg. Ideaal voor een zoete snack, maar zeker ook geschikt als lunchgerechtje. Wij aten ze met vers fruit en ahornsiroop, maar ook met boter en jam of hazelnootpasta zijn deze wafels heel erg lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s