Snijbonen linten uit de wok

Nu het langer licht is, wil ik ook weer lichte recepten. Ben wel een beetje klaar met de wintergroenten, jullie ook? Daarom deze snijbonen, want hoe vrolijk en feestelijk ziet dit er niet uit? Het is vooral bedoeld als bijgerecht, omdat het wel even een klusje is ze te snijden.

Nu het langer licht is, of lijkt dat maar zo door de zomertijd begin ik ook weer uit te zien naar lichte recepten. Ben wel een beetje klaar met de wintergroenten, jullie ook?
Daarom zet ik nu deze snijbonen eens in de schijnwerper. Ik maakte ze eerder al voor bij kabeljauw uit de oven, maar ze mogen ook wel zelf een blog krijgen en hiermee een beetje op een voetstuk geplaatst worden. Want hoe vrolijk ziet dit er niet uit? Ik wordt hier blij van!

Probeer om te beginnen met een dunschiller de bonen te schaven. De witte bonen haal ik uit de peul omdat ik het wel leuk vind die er apart bij te doen. De smaak is super! Behoorlijk beetgaar, dat wel, maar dat vind ik eigenlijk wel lekker. De lente-ui geeft er een beetje pit aan, een drupje citroen haalt de smaak naar boven.

Deze snijbonen zijn vooral bedoeld als opmaak voor een ander gerecht (zoals de kabeljauw bij de kabeljauw) omdat het wel even een klusje is ze te snijden.

Nu het langer licht is, wil ik ook weer lichte recepten. Ben wel een beetje klaar met de wintergroenten, jullie ook? Daarom deze snijbonen, want hoe vrolijk en feestelijk ziet dit er niet uit? Het is vooral bedoeld als bijgerecht, omdat het wel even een klusje is ze te snijden.
Nu het langer licht is, wil ik ook weer lichte recepten. Ben wel een beetje klaar met de wintergroenten, jullie ook? Daarom deze snijbonen als bijgerecht bij kabeljauw uit de oven. Dat ziet er feestelijk uit!
Bloemetjes van bijvoorbeeld de Chinese bieslook zijn eetbaar. Ik gebruikte ze als garnering.

Nu het langer licht is, wil ik ook weer lichte recepten. Ben wel een beetje klaar met de wintergroenten, jullie ook? Daarom deze snijbonen, want hoe vrolijk en feestelijk ziet dit er niet uit? Het is vooral bedoeld als bijgerecht, omdat het wel even een klusje is ze te snijden.

Groenten in linten snijden

De snijbonen-linten doen me denken aan de pasta die je maakt van courgette. Alleen hebben de bonen veel meer bite en blijven ze ook stevig na het bereiden. Voor het snijden van de snijbonen gebruikte ik mijn mandoline. Wel een handeling om je aandacht bij te houden, want je snijdt de bonen langs de smalle kant. Dat moet wel, anders krijg je geen linten. Heb je geen mandoline, probeer het dan met een kaasschaaf of een dunschiller. Met een mes kan natuurlijk ook, maar dat is een heel karwei.
Voor het snijden andere van groenten in linten kun je vaak prima een mandoline gebruiken (voor mij een onmisbare keukentool). Weet je niks voor je verjaardag: zet hem dan op je lijstje! Als je mandoline ook een mesje heeft voor het snijden van flinterdunne reepjes dan kun je hiermee prima courgetti maken. Hetzelfde geldt voor andere harde groenten (denk wortel) voor in een salade.


Recept: Snijbonen linten uit de wok

Bijgerecht
Voor 2-4 personen
Voorbereiden:
20-30 minuten
Bereiden:
5-10 minuten
Totale tijd:
25-45 minuten

INGREDIËNTEN

  • 250-500 g snijbonen
  • 1 lente-ui in schuine ringen
  • neutrale olie om in te wokken
  • eetbare bloemetjes (decoratie)
  • citroen voor het sap
  • peper en zout

BEREIDING

Was en droog de snijbonen en snijd de uiteinden er af. Snijbonen hebben meestal een taaie “draad” aan de peul, die haal je er normaal gesproken meteen mee af. Je kunt er ook voor kiezen het eerste en laatste lint niet te gebruiken. De bonen van de snijboon voel je zitten, ik vind het leuk om ze er heel uit te halen, maar je kunt ze ook gewoon mee schaven. Dat is in ieder geval een stuk gemakkelijker.

Nu het langer licht is, wil ik ook weer lichte recepten. Ben wel een beetje klaar met de wintergroenten, jullie ook? Daarom deze snijbonen, want hoe vrolijk en feestelijk ziet dit er niet uit? Het is vooral bedoeld als bijgerecht, omdat het wel even een klusje is ze te snijden.

Dit is het meeste werk en het ligt eraan of je een mandoline gebruikt of met de hand de bonen snijdt hoeveel tijd je ermee kwijt bent.

Verhit een scheutje olie in de wok en roerbak de linten (+ de bonen) ongeveer 10 minuten. Let op dat ze niet bruin worden! Proef even of de garing oké is voor je, anders laat je ze nog wat langer bakken.

Meng de lente-ui erdoor en breng alles op smaak met peper en zout en een kneepje citroensap. Verdeel de linten over 2-4 borden, laat een heel klein beetje afkoelen voor je de bloemetjes erbij legt.

Pin de foto van de Snijbonen linten uit de wok

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Nu het langer licht is, wil ik ook weer lichte recepten. Ben wel een beetje klaar met de wintergroenten, jullie ook? Daarom deze snijbonen, want hoe vrolijk en feestelijk ziet dit er niet uit? Het is vooral bedoeld als bijgerecht, omdat het wel even een klusje is ze te snijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s