Appelcrumble uit de Airfryer

Appel-speculaas crumble is een heerlijk en vooral snel gerechtje. Ideaal om als nagerecht (of de lunch) te serveren. Heb je geen appels in huis, probeer het dan eens met peren.

Appelcrumble is een heerlijk – en makkelijk – dessert. Je hebt er niet veel voor nodig, de ingrediënten heb ik meestal standaard in huis. Bovendien, als je eenpersoons ovenschaaltjes gebruikt, is het ook nog eens handig dat je rekening kunt houden met de smaak van iedereen. Zo is de man des huizes dol op rozijnen, maar zelf zou ik eerder kiezen voor noten. Wat ook erg goed combineert is een scheutje Licor43 of Amaretto.

Appel-speculaas crumble is een heerlijk en vooral snel gerechtje. Ideaal om als nagerecht (of de lunch) te serveren. Heb je geen appels in huis, probeer het dan eens met peren.

Appelcrumble uit de oven

Heb je een kleine airfryer (voor 2 personen) en ben je met meer, dan is het waarschijnlijk handiger om de oven te gebruiken. Dan kun je er ook voor kiezen om een grote schaal te gebruiken en deze op tafel te zetten, zodat ieder een portie kan opscheppen.
Stel de oven in op 180oC hetelucht (200oC onder- en bovenwarmte) en bak de crumble ongeveer .. minuten. Gebruik je een grote schaal, controleer dan tijdig of de temperatuur klopt of pas de baktijd aan.


Recept: Appelcrumble uit de airfryer

Nagerecht
Voor 3 personen
Voorbereiden:
15 minuten
Bereiden:
20 minuten
Totale tijd:
35 minuten

INGREDIËNTEN

Voor het deeg:

  • 25 g bloem
  • 20 g amandelmeel
  • 20 g (plantaardige) koude boter in kleine blokjes
  • 10 g rietsuiker
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 el amandelschaafsel

Voor de vulling:

  • 2 kleine zure appels
  • 10 g rietsuiker
  • evt. rozijnen of noten naar smaak
  • evt. een scheutje Amaretto in elk schaaltje

En verder: 

  • 3 ovenvaste schaaltjes
  • aluminiumfolie

BEREIDING

Maak een kruimeldeeg van bloem, amandelmeel, boter, suiker en speculaaskruiden. Wrijf het mengsel tussen je handen tot een korrelig deeg. Je kunt ook een foodprocessor gebruiken door enkele keren kort de pulsknop aan te zetten. Meng dan het amandelschaafsel er door.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng met de suiker en eventueel de rozijnen of noten.

Verwarm de airfryer voor op 180oC.

Verdeel de appelblokjes over de schaaltjes en schep daarop het kruimeldeeg.

Knip 3 stukken aluminiumfolie. Zet een schaaltje op een stuk folie, vouw de punten van de folie naar boven en draai iets in elkaar.
Bak de crumble 10 minuten, vouw de aluminiumfolie open en bak nog 10 minuten goudbruin.

Lekker voor erbij: een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom.

TIP: Gebruik eens een (ovenbestendig) kopje als bakvorm.

Pin de foto van de Appelcrumble uit de airfryer

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Appel-speculaas crumble is een heerlijk en vooral snel gerechtje. Ideaal om als nagerecht (of de lunch) te serveren. Heb je geen appels in huis, probeer het dan eens met peren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s