Thaise rijstbowl salade met kip

Een Thaise rijstbowl salade met kip is verrassend lekker. De kip wordt eerst gemarineerd en dan gebakken, waarna je hem laat afkoelen. De ui schaaf je in dunne ringen, de courgette julienne. Vervolgens een frisse dressing erover en misschien nog wat extra limoensap.

Een Thaise rijstbowl salade met kip is verrassend lekker en zeker als je eens iets anders wilt eten voor de lunch dan een boterham met kaas. Ik eet het vaker en ontdekte dat ik het recept nog niet gedeeld heb, dus hoog tijd om dat alsnog te doen.
De kip wordt eerst gemarineerd en dan gebakken, waarna je hem laat afkoelen. De ui schaaf je in dunne ringen, de courgette julienne. Vervolgens een frisse dressing erover en misschien nog wat extra limoensap.

Een Thaise rijstbowl salade met kip is verrassend lekker. De kip wordt eerst gemarineerd en dan gebakken, waarna je hem laat afkoelen. De ui schaaf je in dunne ringen, de courgette julienne. Vervolgens een frisse dressing erover en misschien nog wat extra limoensap.

Julienne snijden of schaven?

Wat deze salade ook zo lekker maakt is de dun geschaafde ui en de in julienne gesneden courgette. Voor het schaven van groenten gebruik ik altijd mijn mandoline, daarmee kan ik mooi de dikte instellen. Van superdun voor de ui, naar dikkere plakken voor bijvoorbeeld aardappel. Ook heeft de mandoline een julienne mes, wat handig is voor de courgette. Heb je zelf geen mandoline, dan kun je de courgette ook in dunne plakken schaven met een dunschiller. Of gebruik een kaasschaaf en snijd de lange plakken dan in reepjes.


Recept: Thaise rijstbowl salade met kip

Salade
Voor 2 personen
Voorbereiden:
15 minuten
Bereiden:
30 minuten
Totale tijd:
45 minuten

INGREDIËNTEN

  • 200 g kipdijfilet
  • 250 g gekookte Basmatirijst
  • 1 courgette
  • 1 bakje snacktomaatjes
  • 1 rode ui
  • sesamzaad

Marinade voor de kip:

  • 2 tl bruine suiker
  • 2 tl Thaise vissaus
  • rasp van limoen
  • 1 tl limoensap
  • 2 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el zonnebloemolie

Voor de dressing

  • ½ tl rijstazijn
  • ½ tl sesamolie
  • 1 tl rijstolie
  • ½ tl honing

En verder

  • Mandoline met een julienne mesje
    of een (julienne) dunschiller

BEREIDING

Voorbereiding (dit kan ook prima al een dag eerder):
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng de ingrediënten voor de marinade. Snijd de kip in blokjes of reepjes. Schep door de marinade en laat enkele uren in de koelkast marineren.
Vis de kip uit de marinade en bak in een pan met anti-aanbaklaag (extra olie toevoegen is niet nodig). Laat op een bord afkoelen.

Bereiding:
Laat de ingrediënten op kamertemperatuur komen.

Snijd de courgette julienne of in dunne linten. Dat gaat ook prima met een dunschiller.
Snijd de tomaatjes in tweeën of vieren. Schaaf de ui in dunne plakjes.

Roer de rijst los en verdeel deze over 2 kommen. Verdeel de groenten en kip erover. Snijd de kipstukjes eventueel nog wat kleiner als dat nodig is.

Meng de ingrediënten voor de dressing. Proef op smaak en voeg peper en zout toe en eventueel nog wat limoensap. Schenk de dressing over de salade of geef er apart bij.

Garneer met sesamzaad.

Pin de foto van de Thaise rijstbowl salade met kip

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Een Thaise rijstbowl salade met kip is verrassend lekker. De kip wordt eerst gemarineerd en dan gebakken, waarna je hem laat afkoelen. De ui schaaf je in dunne ringen, de courgette julienne. Vervolgens een frisse dressing erover en misschien nog wat extra limoensap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s