Salade van artisjokharten en paprika

Een recept voor een overheerlijke salade van artisjokharten, geroosterde paprika en tuinerwten. De inspiratie komt uit een Spaans kookboek, maar ik heb er het een en ander aan veranderd om zo tot een makkelijke salade te komen. De salade is prima geschikt als lunchgerecht, maar doet het ook goed als voorgerecht en is dan goed voor ca. 6 personen.
Wil je het gerecht halveren? Dat kan natuurlijk prima, gebruik dan de overgebleven artisjokken op de pizza of in een pasta. Wil je er een maaltijdsalade van maken? Voeg dan gekookte en in stukken gesneden aardappel toe.

Recepten voor salades heb je nooit genoeg. Deze salade van artisjokharten, geroosterde paprika en tuinerwten is lekker makkelijk door de artisjokharten uit een pot. Lekker voor de lunch of als voorgerecht.

Artisjokken vers of uit een pot

Artisjokken zijn niet het hele jaar verkrijgbaar. In dit recept heb ik (niet alleen daarom) gekozen voor artisjokharten uit een pot. Deze artisjokken zijn namelijk zacht gegrild, gemarineerd in de gekruide olie en goed koud te eten. Bovendien kun je de olie prima gebruiken als dressing, er is hooguit nog wat peper en zout nodig en wat citroenrasp. Citroenrasp maakt namelijk (bijna) alles lekkerder. Verse artisjokken zijn ook heel lekker, maar dan liever als voorgerecht waarbij de de blaadjes dipt in een dressing en afschraapt met je tanden. Of, nog lekkerder, jonge artisjokken uit de oven met knoflook!


Recept: Lunchsalade met artisjokharten en paprika

Salade
Voor ca. 4 personen
Voorbereiden:
10 minuten
Bereiden:
5 minuten
Totale tijd:
30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 glas (ca. 280 g) artisjokharten op olie
  • 2 geroosterde rode puntpaprika’s (uit een pot)
  • 200 g diepvries tuinerwten
  • 1 rode ui
  • citroenrasp
  • peper en zout

En verder

BEREIDING

Laat de artisjokharten iets uitlekken, maar bewaar de olie. Spoel de paprika af in een zeef, laat goed uitlekken en snijd in stukken. Laat de erwten ontdooien in een kom, overgiet met kokend water en laat 5 minuten staan. Giet af en laat uitlekken.

Pel de rode ui en schaaf in dunne ringen.

Meng alle ingrediënten in een kom en voeg een flinke mespunt citroenrasp toe. Laat alle smaken intrekken (minimaal 15 minuten) en proef op smaak. Voeg eventueel nog wat olie toe van de artisjokharten en peper en zout.

Schep de salade op een groot bord of 4 kleine kommen.
Serveer op kamertemperatuur.

Tip: bewaar de olie van de artisjokharten, die is ook lekker in andere salades.


Pin de foto van de Lunchsalade met artisjokharten en paprika

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Recepten voor salades heb je nooit genoeg. Deze salade van artisjokharten, geroosterde paprika en tuinerwten is lekker makkelijk door de artisjokharten uit een pot. Lekker voor de lunch of als voorgerecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s