Over mij

Gevulde wafeltjes (7)

Hallo, welkom op mijn blog.

Een kort voorstelrondje van mijn kant: mijn naam is Anja en ik ben dit blog gestart na een langdurige ziekteperiode. Hierin heb ik ruim een half jaar vanwege mijn chronische ziekte (Crohn) niet meer kunnen eten. Na een operatie in 2013 heb ik die periode achter me kunnen laten.

Nu ik weer met plezier kan eten én koken, vond ik het hoog tijd om alle recepten die ik door de jaren heb verzameld te gaan uitproberen. Omdat ik veel recepten alleen heb ingeplakt en nooit heb gemaakt, heb ik mijzelf een jaar de tijd gegeven. Een uitdaging of challenge om gedurende 365 dagen elke dag een recept te koken. Het zijn recepten die ik jaren geleden tijdens kookprogramma’s heb genoteerd, van mijn moeder/vriendinnen/kinderen heb gekregen, uit de krant heb geknipt. En dan zijn er natuurlijk nog de kookboeken in mijn boekenkast en de stapel kooktijdschriften die ik heb bewaard.
Als ik de bron van het recept weet, zal ik dit natuurlijk vermelden evt. met een verwijzing naar de website.

Probeer je een recept uit, dan ben ik natuurlijk benieuwd wat je ervan vindt. Ik vind het leuk om van je te horen! Alle recepten die op deze blog staan mag je gebruiken en publiceren als je hierbij een verwijzing naar mijn blog plaatst.

Veel plezier!

Anja

3 gedachten over “Over mij

  1. Hallo Anja, al veel van je recepten gemaakt heerlijk waren die. nu heb ik een vraag misschien kan jij die oplossen,
    ik ga een spread maken van wilde zalm daar moet ik de zalm laten koken in knoflookdressing uit het koelvak bij een supermarkt maar ik kan het nergens kopen,
    heb jij een alternatief waarin ik die zalm kan koken?

    1. Hoi Gerda,
      Is het echt de bedoeling dat je de zalm in een dressing kookt? Een dressing zou ik namelijk niet aan de kook brengen, een marinade of saus wel. Wordt de zalm gesneden, of moet je hem heel laten?
      Wat je zou kunnen doen is een knoflooksaus maken (Griekse yoghurt, mayo, knoflook). De vis in stukjes langzaam laten garen in een klein bodempje water, laten afkoelen en de vis door de saus mengen. Je kunt de saus als je dat nodig vindt nog verdunnen met wat van het kookwater.
      Snelle oplossing: zalm uit blik. Maar dat is natuurlijk minder lekker.
      Succes ermee!
      Groetjes, Anja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s