Over mij

Hallo, welkom op mijn blog

Een kort voorstelrondje: mijn naam is Anja en ik ben dit blog gestart na een langdurige ziekteperiode. Inmiddels is het alweer bijna 35 jaar geleden (1988) dat ik de diagnose ziekte van Crohn kreeg, een chronische darmontsteking. (Wil je er meer over lezen, kijk dan zeker eens op de informatiepagina van de vereniging CCuvN.) In die jaren ben ik door een diep dal gegaan, want ruim een half jaar heb ik niet meer “normaal” kunnen eten en was ik grotendeels afhankelijk van voedingssupplementen zoals energiedrankjes.
Inmiddels dus 35 jaar en 6 operaties verder, heb ik die heel heftige periode achter me kunnen laten. Maar het gaat nog steeds met ups en downs, want Crohn blijft voor altijd bij je.
Wel heb ik mijn weg kunnen vinden in het accepteren van mijn ziekte. Een ervan is dat ik er op deze pagina open over schrijf. Dat zou ik in de beginjaren nooit, maar dan ook nooit, gedaan hebben. Ik had dan wel Crohn, maar ik wilde vooral geen stempel!

Nu ik weer met plezier kan eten én koken, vond ik het hoog tijd om alle recepten die ik door de jaren heb verzameld te gaan uitproberen. Omdat ik veel recepten alleen heb ingeplakt en nooit heb gemaakt, heb ik mijzelf een jaar de tijd gegeven. Een uitdaging of challenge om gedurende 365 dagen elke dag een recept te koken. Dat koken lukte wel, maar elke dag een nieuw recept plaatsen was toch wel een érg grote uitdaging.

Inmiddels is het 2023 en staan er veel recepten op de site. Hier ben ik erg trots op en ik schrijf nog steeds met heel veel plezier.

Probeer je een recept uit, dan ben ik natuurlijk benieuwd wat je ervan vindt. Ik vind het leuk om van je te horen!

Veel lees- en kookplezier!

Anja

9 thoughts

 1. Beste Anna,

  Deze blog gevonden via Pinterest en Kom eens kijken wat jij allemaal voor ideeen hebt betreft eten en bereiding.

  Sins mijn jeugd Ben ik wat Kort lont-ig en last van een zeurderige onderbuik.
  Onlangs kwamen ze er achter dat ik eigenlijk vanaf mijn jeugt Al intolerant ben voor gluten, lactose en groene erwten.

  Dus lekker aan de glutenvrije voeding.
  Tot dat ik ook de mededeling kreeg dat ik intolerant ben voor Mais

  3x Raden wat de hoofd bestanddelen zijn van glutenvrije voeding.

  Dus hier Ben ik dan. Natuurlijk moet ik heel veel recepten aanpassen
  Maar mocht je tips hebben voor iemand zoals ik dan sta ik daar volledig voor open. ( Vooral items als ontbeit is erg lastig )

  Groetjes en succes 🙂

  Like

 2. Hallo Anja,
  Mooi verhaal over je leven en hoe je met je ziekte bent omgegaan. Kijk vaak op je site , je rechten inspireren me. Je brood recepten hebben mij op weg geholpen om eindelijk eens zelf brood te bakken. Iets dat ik al heel lang zelf wilde doen.
  Bedankt, Tom

  Like

 3. Hoi Anja,
  Ik zou je graag willen uitnodigen voor een biologische pers-trip naar Belgie. Mocht je interesse hebben, zou je dan jouw adresgegevens kunnen mailen voor de uitnodiging.
  groet,
  Annelies

  Like

 4. Wat mij zo aantrekt in deze blog zijn de talrijke vegetarische recepten. Ik eet al meer dan 30 jaar geen vlees of vis. De vegetarische recepten van Anja…. ik ga ze allemaal uitproberen !! En uitwisselen mijn recepten ?

  Like

  1. Hoi Annie,
   Op het gebied van vegetarisch eten ben ik nog maar een beginner! Maar ik merk wel dat het gemakkelijker wordt om iets lekkers te verzinnen. Daardoor eten we ook steeds minder vaak vlees. Leuk om te horen dat je ze allemaal wil gaan proberen. Ben benieuwd wat je ervan vindt.
   Groetjes, Anja

   Like

 5. Hallo Anja, al veel van je recepten gemaakt heerlijk waren die. nu heb ik een vraag misschien kan jij die oplossen,
  ik ga een spread maken van wilde zalm daar moet ik de zalm laten koken in knoflookdressing uit het koelvak bij een supermarkt maar ik kan het nergens kopen,
  heb jij een alternatief waarin ik die zalm kan koken?

  Like

  1. Hoi Gerda,
   Is het echt de bedoeling dat je de zalm in een dressing kookt? Een dressing zou ik namelijk niet aan de kook brengen, een marinade of saus wel. Wordt de zalm gesneden, of moet je hem heel laten?
   Wat je zou kunnen doen is een knoflooksaus maken (Griekse yoghurt, mayo, knoflook). De vis in stukjes langzaam laten garen in een klein bodempje water, laten afkoelen en de vis door de saus mengen. Je kunt de saus als je dat nodig vindt nog verdunnen met wat van het kookwater.
   Snelle oplossing: zalm uit blik. Maar dat is natuurlijk minder lekker.
   Succes ermee!
   Groetjes, Anja

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s